Renumitul medic Alexandru Rafila a dezvăluit faptul că nu te infectezi cu coronavirus dacă te plimbi pe stradă. Purtarea măştii reduce cu 90% transmiterea virusului din China.

Am fost ţinuţi aiurea în tramvai, două luni de zule, în case de teama covidului. Virusul nu se transmite dacă mergi pe stradă.

„Nu circulă peste tot, eu am văzut multă lume care merge cu bicicleta sau care e singură în mașină și utilizează masca de protecție. Nu e necesar, virusul nu circulă peste tot prin aer. Transmiterea virusului prin aer trebuie să fie condiționată de apropierea de o persoană infectată, care elimină prin vorbire, tuse, strănut, pictăruri care pot fi inhalte de alte persoane. Deci nu există un pericol dacă mergem în aer liber”, a declarat medicul Alexandru Rafila la Antena 3.

Potrivit unui studiu făcut recent, dacă 90% din populație utilizează corect masca de protecție, transmiterea virusului scade și epidemia dispare, a spus Rafila.

„A apărut un studiu care demonstrează că dacă 90% din populație utilizează masca și o utilizează corect, atunci  transmiterea scade și epidemia se oprește. 90% e pragul care duce spre scădere. Masca trebuie să protejeze și gura și nasul în același timp. E important ca în părțile laterale să nu existe o cale de comunicare foarte mare. Tocmai de aceea măștile chirurgicale nici nu protejează perfect„, a declarat Alexandru Rafila.