Parisul a fost zguduit vineri seară de un val de explozii și atentate teroriste produse în centrul centrul capitalei Franței, în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei. Un prim bilanț indică 60 de morți și 100 de ostatici.

UPDATE 00.55: Președintele Franței a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul și a anunțat că a închis de urgență granițele.

Stare de alertă maximă în Franța, după ce o grupare teroristă a produs mai multe atentate în centrul Capitalei.

În urma exploziilor, cel puţin 60 persoane au murit în urma acestor incidente, iar 100 au fost luate ostatici.

Președintele Franței, preşedintele François Hollande, care asista la meciul amical dintre reprezentativele Franţei şi Germaniei, a fost evacuat de serviciile de securitate.

Persoane înarmate au luat 100 de ostatici în sala de concerte Bataclan din Paris, unde se desfăşura un concert rock, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Câteva zeci de mii de persoane aflate pe Stade de France, au fost îndemnate de forțele de securitate să se grupeze pe gazon pentru a se preveni astfel o tragedie și mai mare.

Aceste atentate teroriste din Paris vin la 11 luni de la cele produse la redacția ziarului Charlie Hebdo, în care au decedat 17 persoane.

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță că a întreprins demersuri pe lângă autoritățile franceze pentru a afla dacă printre victime se află și cetățeni români.

„În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis recentNEWS.ro.