Cel puţin 112 morţi şi 300 de răniţi s-au înregistrat în urma celor trei atentate teroriste produse vineri în Tunisia, Kuweit şi Somalia.

La câteva ore după atentatul din Franţa, soldat cu un mort şi doi răniţi, un student tnisian a făcut un măcel într-un hotel din Tunisia.

Cel puţin 37 de persoane au murit în urma atacului din Tunisia, iar 36 au fost grav răniţi. Victimele erau cazate în hotelul Riu Imperial Marhaba din stațiunea balneară Sousse, în Tunisia.

În momentul atentatului în hotel erau 565 de clienți, majoritatea erau din Marea Britanie și din Europa Centrală.

Autorul sângerosului atentat care a avut loc vineri la un hotel din stațiunea Sousse este un student tunisian, necunoscut de poliție, a anunțat secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei, Rafik Chelly.

Atacatorul a intrat pe plajă, îmbrăcat ca și cum se ducea să facă baie, având asupra sa un parasolar cu o armă înăuntru. Apoi, odată ajuns pe plajă, el și-a folosit arma.

Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție.

Acest nou atac survine la peste trei luni de la atacul sângeros împotriva Muzeului Bardo din Tunis, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Douăzeci și unu de turiști și un polițist tunisian au fost uciși în atacul din 18 martie.

Tot vineri, un atac teroist sângeros s-a produs în Kuweit.

Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața și 202 au fost rănite vineri în atentatul antișiit revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic care a vizat o moschee din capitala emiratului Kuweit.

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în timpul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică produsă de un bărbat kamikaze.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declarații postate pe rețele de socializare, dar care nu a putut fi verificată imediat.

Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed și ținta a fost ‘un templu al opozanților.

Zeci de soldați au fost uciși vineri în Somalia într-un atac comis de islamiști ai milițiilor shebab la o bază a forței Uniunii Africane (UA), deținută de un contingent al armatei burundeze.

Potrivit unor martori, cel puțin 50 de persoane și-ar fi pierdut viața. Atacul a avut loc într-o regiune în care accesul este dificil, situată la 100 de kilometri nord-vest de capitala Mogadishu.