Stare de teroare la Bruxelles, capitala neoficială a Uniunii Europene. Două explozii produse marți dimineață pe aeroportul Zaventem din Bruxelles au ucis 11 oameni și au rănind cel puțin 100 de persoane.

Bombele au explodat la check-inul pentru cursa American Airlines, la ora locală 8.00 dimineaţa( 9.00- ora României), în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.

Oficialii belgieni au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat.

După explozia celor două bombe, autoritățile au găsit în aeroport mai multe bombe plasate în mai multe locuri din aeroportul Zaventem.

Atentatul din Bruxelles vine la doar câteva zile după arestarea creierului atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, prins de autorităţile de autorităţile belgiene care nu au exclus o răzbunare.

Din cauza atentatului, compania Tarom a fost nevoită să modifice traseul cursei București – Bruxelles.

„Tinânad cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul plecări, Compania TAROM informează faptul că aeronava B737 – 700 a companiei TAROM , cu număr de zbor RO 371 care a decolat de la Bucureşti la ora 07.20, cu destinaţia Bruxelles, având la bord un număr de 81 de pasageri se află în zbor în acest moment şi a fost redirecţionată către aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevăzută în 30 de minute”, se arată în comunicatul de presă al Tarom, remis exclusivnNEWS.ro.

Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă atacurile teroriste din Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în mod ferm atacurile care au avut loc astăzi, 22 martie 2016, la Bruxelles, Regatul Belgiei, soldate cu pierderi de vieți omenești şi numeroşi răniţi.

Suntem şocaţi de aceste incidente violente şi îmi exprim regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti. Transmit condoleanţe sincere familiilor afectate şi întreaga noastră compasiune persoanelor care au fost rănite în aceste tragice evenimente. În aceste momente dificile, este important să facem dovada solidarităţii la nivel european pentru a lupta cu determinare şi întreaga noastră putere împotriva acestui flagel al secolului XXI, care continuă să distrugă vieţi nevinovate. Reafirm angajamentul ferm al României în lupta împotriva terorismului la nivel european şi internaţional.  În acelaşi timp, MAE depune toate eforturile pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în Bruxelles şi familiilor acestora, fiind declanşate toate mecanismele aplicabile în astfel de situaţii de criză„, a declarat ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu.