Un camion a intrat vineri, în plin, într-o mulțime aflată pe o arteră comercială din centrul capitalei Suediei. Cel puțin trei persoane persoane au murit și alte câteva au fost rănite. Premierul Stefan Löfven a spus că țara sa ‘a fost atacată’ și că totul indică faptul că este vorba de un ‘act de terorism’, transmite Reuters.

După Franța, Germania și Marea Britanie, a venit rândul Suediei să fie ținta unui atentat terorist prin metoda ”camionul”.

Poliția suedeză a anunțat că nu l-a arestat încă pe șoferul camionului care a intrat vineri în mulțimea de pe o arteră comercială din centrul capitalei Stockholm, dar a difuzat imagini de la camere de supraveghere cu bărbatul pe care îl caută, potrivit AFP.

„Nu avem contact” cu șoferul acestui camion, a declarat un responsabil cu ancheta, după care a arătat imagini cu un bărbat relativ tânăr purtând un hanorac negru, filmat de o cameră de supraveghere în proximitatea imediată a locului atentatului.

Poliția a mai precizat că nu a avut indicii privind iminența unui atac.

Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă ferm atentatul terorist din Suedia.

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc în cursul zilei de astăzi, 7 aprilie 2017, în Stockholm, soldat cu morți și răniți. În aceste momente dificile, MAE transmite condoleanţe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul suedez. Ministerul Afacerilor Externe reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestor acţiuni care nu sunt justificate sub nicio formă, punând în pericol vieţi nevinovate. Ambasada României la Stockholm are în atenţie incidentul produs la data de 7 aprilie 2017 şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există cetăţeni români afectaţi”, se arată în comunicatul de presă al MAE.