Panică la Londra după un nou atentat terorist produs la metrou. Circulaţia metroului pe întreaga linie District Lane a fost suspendată, în urma incidentului. Există și o confirmare oficială că a fost un atentat terorist.

Mai mulți călători au suferit arsuri la nivelul feței într-o explozie produsă vineri într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei, iar alte câteva persoane au fost rănite în panica ce a urmat incidentului, relatează presa britanică, preluată de agenția Reuters.

Poliția a anunțat că este la curent cu un incident produs în stația de metrou Parsons Green din West London.

Mai multe ambulanțe, mașini de pompieri și forțe speciale s-au deplasat la locul incidentului. Un martor citat de Reuters a văzut șase ambulanțe, mașini de pompieri și un elicopter la stația Parsons Green.

„Am fost apelați la 08:20”, au precizat serviciile de ambulanță, adăugând că au trimis la fața locului ‘mai multe echipaje’ al căror personal este antrenat să intervină în condiții periculoase, potrivit AFP.

Conform unor martori citați de cotidianul The Sun, ‘explozie’ s-a produs la o oră de vârf într-o garnitură de metrou, rănind mai mulți pasageri, care au suferit arsuri în zona feței.

În imagini postate pe Twitter se poate vedea cum o femeie primește îngrijiri medicale pe trotuar de la serviciile de urgență. De asemenea, un martor citat de Reuters a spus că a văzut cum o femeie era cărată pe o targă având picioarele acoperite cu o pătură izotermică.

Circulația metroului a fost suspendată în zonă.

Marea Britanie s-a confruntat cu patru atacuri teroriste în acest an, soldate cu moartea a 36 de persoane.

Cel puțin 17 persoane au fost rănite în explozia de la metroul din Londra. Mulți au suferit tăieturi şi echimoze, în timp ce oameni panicaţi încercau să iasă din staţia de metrou Parsons Green, unde poliţia şi ambulanţa au confirmat un ”incident”, relatează BBC.