Stare de șoc la Londra în zona Parlamentului Marii Britanii. Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, după un schimb de focuri între un doi atacatori și poliția britanică.

Circulația în centrul Londrei este paralizată din cauza atacului armat. Parlamentul și-a suspendat armata, iar clădirea legislativului britanic este înconjurată de forțele de ordine.

Potrivit presei britanice, două persoane înarmate cu cuțite au agresat mai multe persoane, de aici a pornit scandalul și a dus la intervenția în forță a poliției.

În urma schimbului de focuri de armă, unul dintre atacatori ar fi fost împușcat de un polițist, iar cel puțin 12 persoane au fost rănite.

O altă mașină ar fi intrat în plin în oamenii aflați pe Podul Westminster din Londra.

Stațiile de metrou din zona Parlamentului de la Londra au fost închise.

Într-un incident separat, un polițist a fost înjunghiat de către un bărbat care a intrat în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuțit. Atacatorul l-a rănit pe polițist, fiind apoi împușcat de un alt om al legii, relatează Reuters și Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniților.

În acest moment nu se știe dacă printre victime se numără și cetățeni români.