Alertă teroristă la Bruxelles. O explozie a avut loc marți seara în gara centrală din Bruxelles, iar militarii care patrulau în zonă au neutralizat un suspect. 42 de români aflați într-un restaurant din Piața Centrală, au fost evacuați de forțele de ordine la scurt timp după producerea exploziei.

În jurul orei locale 21.00, în perimetrul Gării centrale din Bruxelles a fost identificat un individ. Când acesta a observat că le-a atras atenția militarilor, a declanșat o centură cu explozibil.

Gara centrală din Bruxelles a fost evacuată după ce s-a auzit o explozie de mică intensitate. Poliţia a precizat că a dejucat un atentat şi că situaţia este sub control.

Se pare că bărbatul a strigat „Allahu Akbar” în momentul detonării.

În zona evacuată de poliție s-a aflat și primarul sectorului 1, Dan Tudorache. El a declarat că a așteptat aproximativ o jumătate de oră la un hotel, până la ameliorarea situației.

„Lumea e agitată, da, e un sentiment de insecuritate”, a confirmat el pentru un post de știri.

Poliția belgiană transmite că o persoană a fost „neutralizată” de soldații care păzesc gara centrală din Bruxelles. Nu s-au înregistrat alte victime.

O echipă de pirotehniști este la fața locului. Poliția belgiană a evacuat în această seară piața și gara centrală din Bruxelles după o explozie puternică.

Un martor intervievat de CNN a povestit că explozia a avut loc în incinta gării. Zgomotul a fost foarte puternic.

Reuters citează compania feroviară belgiană, care anunță întreruperea traficului în gară, precum și presa locală, potrivit căreia poliția afirmă că în gară a avut loc o explozie de proporții reduse.