Doi suedezi au fost uciși luni seară, la Bruxelles, de către un bărbat înamat care a deschis focul pe stradă. Suedezii veniseră în Belgia pentru meciul Suediei din preliminariile Euro 2024. Atacatorul este căutat de poliția belgiană.

Atac terorist la Bruxelles, în timpul meciului Belgia – Suedia. Un bărbat înarmat a început să tragă la întâmplare pe stradă, în timp ce striga „Allahu Akbar”.

Potrivit presei din Belgia, victimele purtau tricouri suedeze.  Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, în apropiere de Place Sainctelette.

Un video filmat de localnici,  surprind un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă care soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o armă automată.

O a treia persoană a fost rănită grav și se află la spital unde medicii luptă pentru viața lui.

La scurt timp după ce a comis atacu, bărbatul s-a filmat și a postat înregistrarea pe o rețea de oscializare unde spune că este membru ISIS și că și-a răzbunat frații pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”.

Meciul dintre echipele de fotbal ale Belgiei şi Suediei, din preliminariile EURO 2024, a fost suspendat la pauză, la scorul de 1-1, luni seara, de către UEFA, după ce doi suporteri suedezi au fost ucişi în atacul terorist de la Bruxelles.

Urmare a acestui atac armat, Belgia a ridicat gradul de alertă teroristă la maxim.