Spania este în doliu după ce joi seară un bărbat a intrat cu o fugonetă într-o mulţime şi a ucis cel puţin 13 persoane şi producând rănirea altor 50. Poliţia spaniolă a confirmat faptul că este vorba de un atentat terorist.

O furgoneta albă marca Fiat a intrat într-o mulțime de pietonii aflaţi pe artera Rambla, în centrul oraşului Barcelona.

Forţele de ordine au blocat circulaţia rutieră pe strada respectivă.

Poliţia a izolat zona şi a cerut ca nimeni să nu mai iasă pe străzi în zona turistica Las Ramblas, unde au fost închise şi staţiile de metrou.

Potrivit unor informaţii de la faţa locului, oamenii s-au retras în magazinele şi cafenele situate în apropiere.

Las Ramblas, o stradă de tarabe şi magazine care traversează centrul Barcelonei, este una dintre destinaţiile turistice cele. Oamenii merg pe jos, pe o porţiune largă în mijlocul străzii, iar maşinile pot circula în ambele sensuri.

Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața în urma atentatului de joi, de la Barcelona, transmite din surse ale poliției postul local de radio Cadena Ser, preluat de Reuters.

După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Dar se pare că sunt cel puțin doi atacatori înarmați, iar conform unor surse o luare de ostatici ar fi în curs într-un restaurant din apropiere. Nu este clar dacă ei se aflau în furgonetă.