Skip to content

Atentat sângeros la un Mall din Brăila. A intrat cu maşina într-un grup de persoane!

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a comis duminică la Brăila, un atac deosebit de grav, soldat cu zece victime. 

Parfenie Marius Valentin, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a certat duminică cu un alt bărbat din cauza unei mașini. Acesta l-a înjunghiat pe bărbat, a furat mașina și a început să gonească pe centura orașului. După care, şoferul teribilist a rănit doi pietoni aflaţi pe centura oraşului după care a intrat în mall-ul din Brăila unde a făcut alte victime.

„Şapte persoane au fost rănite la mall Brăila, printre care cinci adulţi şi doi copii de 11 şi 13 ani. Victimele au fost preluate de o ambulanţă SMURD şi patru ambulanţe SAJ şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe. La faţa locului s-a intervenit cu o maşină de descarcerare„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Sava Marian, în vârstă de 42 de ani, din comuna Cazasu, este bărbatul înjunghiat de tânărul din Brăila. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a fost băgat direct în sala de operaţie. Celelalte nouă persoane rănite, şapte în parcarea mall-ului şi două pe centura oraşului, se află în stare stabilă, ele fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,37mg/l alcool. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă acesta se află sub influenţa altor substanţe”, a declarat Laura Dan.

Parfenie Marius Valentin a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează ca luni să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Laura Dan.

Un martor la scena teribilă petrecută în Brăila Mall a declarat că şoferul striga continuu că „Trebuie să curgă sânge în țara asta!”.

Parfenie Marius Valentin a fost condamnat pe 24 noiembrie 2017 la opt luni de închisoare cu suspendare pentru loviri şi alte violenţe, fiind în perioada de probaţiune.