Omul de afaceri Ioan Crişan, a fost ucis sâmbătă, la Arad, în stil mafiot, după ce maşina în care se afla a fost aruncată în aer. Bărbatul a ars de viu în propria maşină. SRI a intrat pe fir iar Parchetul General a preluat ancheta penală.

Atentat cu bombă la Arad, sâmbătă dimineaţă. Omul de afaceri a ieşit dintr-o cafenea la 7 dimineaţa, pe Calea Aurel Vlaicu, în fața magazinului Profi, s-a urcat în maşină şi în scurt timp aceasta a sărit în aer. Atât de puternică a fost explozia încât a spart geamurile maşinilor din parcare dar şi la mai multe apartamente din zonă.

Pompierii au sosit la locul deflagraţiei în patru minute de la apelul 112, însă bărbatul era deja carbonizat.

„În această dimineață în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Conducerea Poliției Române “a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, a mai precizat IPJ Arad.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat ancheta în cazul exploziei mașinii de la Arad, în urma căreia a murit omul de afaceri Ioan Crișan.

Specialiștii criminaliști sunt de părere că toate indiciile duc spre un asasinat la comandă la Arad. Cel mai important semn ar fi prezența prafului de pușcă pe bancheta din spate a mașinii. 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Victima este fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Serviciul Român de Informații a anunțat sâmbătă că participă la ancheta privind explozia mașinii de la Arad. Există suspiciunea unui asasinat la comandă. În mașină ar fi fost plasată o bombă, care ar fi fost activată de la distanță, arată date din anchetă. SRI spune că din autoturism au fost prelevate substanțe pentru expertiză pirotehnică.