50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, duminică, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida.

Atacul armat dintr-un club gay din Orlando s-a soldat cu 50 de morți – cel mai sângeros din istoria SUA – și circa 53 de răniți, conform unui nou bilanț transmis duminică de primarul orașului, Buddy Dye.

Omar Mateen, cetăţean american, ai cărui părinţi sunt afgani, este autorul atacului. Teroristul a fost ucis de poliție în timpul intervenției. Autorităţile cred că Omar Mateen făcea parte dintr-o mişcare islamistă radicală şi că era „un terorist care avea drept ţinte persoane homosexuale”.

Primarul din Orlando, Buddy Dyer, a declarat că toţi cei care au decedaţi au fost împuşcaţi mortal cu arma de vânătoare a atacatorului.

Circa 300 de persoane se aflau în clubul Pulse, în jurul orei locale 02.00 (09.00 – ora României) când au izbucnit schimburile de foc între atacator şi un angajat al clubului.

Bărbatul s-a întors în club şi a luat ostatici, a declarat şeful poliţiei din Orlando, John Mina. În jurul orei locale 05.00, autorităţile au trimis o echipă SWAT care a salvat ostaticii.

Potrivit şefului poliţiei din Orlando, atacatorul ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare şi un pistol, dar şi un dispozitiv ataşat de corp.

Atacatorul din clubul de noapte din Orlando ar fi avut „înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, susţine un reprezentant FBI, luând în considerare ipoteza unui atac terorist, potrivit BBC News online.