Klaus Iohannis este făcut praf de celebrul jurnalist Ion Cristoiu. Președintele României este desființat de Cristoiu din cauza declarațiilor făcute de Iohannis în cadrul interviului difuzat luni de caleaeuropeana.ro, în care întrebat despre admiterea României în spațiul Schengen, președintele a răspuns singura țară care se opune realimente aderării noastre în Spațiul Schengen este de fapt România.

Ion Cristoiu îl desființează pe Klaus Iohannis prin intermediul unui articol publicat pe blogul său. Jurnalistul îl taxează dur pe Iohannis întrucât Președintele susține că România nu intră în Schengen din cauza…României!!!

Teza nu e apanajul lui Klasu Iohannis. O susţine cu înfocare și Dacian Cioloş, deşi în timpul Apocalipsei care a fost Guvernarea sa, România n-a fost admisă în Schengen. Trecem peste faptul că Klaus Iohannis mărturiseşte aici un cumplit deficit de logică. România e de doi ani şi ceva sub Măreaţa Sa Preşedinţie. N-am auzit pînă acum vreun lider occidental declarînd că ţara sa ar fi de acord cu admiterea României în Schengen dacă ar fi condusă numai şi numai de Klaus Iohannis. Să ne oprim asupra scopurilor urmărite de președinte prin această minciună în explicarea motivelor pentru care România nu e încă admisă în Schengen. Unul dintre scopuri trimite la binecunoscuta slugărnicie a lui Klaus Iohannis față de Stăpînii Europei, față de Germania, îndeosebi. Nici un președinte postdecembrist n-a atins politica de supunere oarbă la comenzile Culcat! ale Stăpînilor Europei asumată de Klaus Iohannis în cei doi ani și ceva de mandat inutil.
În cele mai multe dintre ţările membre ale UE se manifestă critici la adresa Bruxelles-ului chiar de la nivel de premieri şi preşedinte. În multe dintre ţările din Est au apărut şi s-au dezvoltat forţe – unele chiar parvenite la guvernare – însufleţite de teza potrivit căreia interesele naţionale trebuie să fie pe primul loc într-o Uniune Europeană în care tot mai mult interesele Germaniei sînt prezentate drept interesele întregii Uniuni. Sunt totdeauna interesele naţionale ale României pe placul Marilor Puteri? A răspunde Da! cum face Klaus Iohannis presupune fie un uriaş plus de slugărnicie, fie un uriaş minus de cultură generală. Întotdeauna Marile Puteri şi-au avut propriile interese. Care interese au intrat în conflict cu interesele naţionale ale României.
Sărbătorim acum 140 de ani de la Cucerirea Independenţei. Să-i atragem atenţia slugarnicului sau semidoctului Klaus Iohannis că, după jertfele româneşti de la Plevna şi Rahova, Marile Puteri de la vremea respectivă au refuzat să ne accepte la Congresul de Pace? Să-i reamintim lui Klaus Iohannis că la Congresul de Pace de la Paris din 1947 României nu i s-a recunoscut beligeranţa? Nu pentru că Marile Puteri aveau ceva cu noi, ci pentru că – e o axiomă a Istoriei – interesele lor nu corespundeau cu interesele noastre naţionale
„, scrie jurnalistul Ion Cristoiu.