Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lansat un atac devastator la adfresa celor 25 de medici care au decis să intre în grevă în semn de solidaritate cu medicul Mircea Beuran, demis de la şefia Secţiei de chirurgie a Spitalului Floreasca din Capitală.

CTP i-a făcut „nemernici” pe cei 25 de medici şi cere ca aceştia să fie daţi afară din spital.

”Carevasăzică, cei 25 nu protestează și nu intră în grevă pentru că așa ceva s-a întâmplat unei paciente și e al doilea caz de incendiere, nu primul, în spitalul Floreasca, nu, ei se revoltă pentru că i s-a extirpat scaunul de sub fese lui Beuran și vor să mai facă rău unor pacienți, refuzând să-i opereze. În vreme ce Beuran, ca pesedist de suflet ce e, se dă victimă a unui complot politic! După părerea subsemnatului, acești 25 de nemernici ar trebui dați afară pe loc și să li se interzică să mai practice meseria. Să se ducă unde-or vedea cu ochii.” scrie gazetarul Cristian Tudor Popescu într-un editorial publicat pe Republica.ro,

Cei 25 de medici au anunţat că vor asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore.

Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran“, se arată în scrisoarea semnată de acești medici.

Ministerul Sănătății a anunțat că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce ancheta efectuată de conducerea spitalului arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii.