Capitala Marii Britanii a fost din nou ținta unui atentat terorist de astă dată cu substanțe chimice. Cel puțin 12 persoane au suferit arsuri grave după ce luni dimineață un club din Londra a fost ținta unui atac chimic.

Potrivit presei britanice, atacul a avut loc luni dimineață în Dalston, în estul Londrei şi a condus la evacuarea a peste 600 de persoane care participau la un eveniment. În jur de 200 de oameni au plecat înainte că serviciile de urgenţă să ajungă la faţă locului, cu restul de 400 fiind evacuaţi.

Pompierii, poliţia şi multe ambulanţe au fost chemate la faţa locului. Pe lângă toate acestea, o echipa specială de intervenţii în situaţii cu risc mare a mai fost adusă.

London Ambulance Service a declarat că au dus 10 pacienţi la spital, iar poliţia a afirmat că încă două persoane au fost duse la spital pentru afecţiuni similare.

Un purtător de cuvânt a spus că: “Poliţia a fost chemată la o locaţie licenţiată de pe strada Sidworth, Dalston, lângă Londra, la ora 1:10 AM după ce mai mulţi cetăţeni s-au plâns de existenţa unei substanţe nocive aflată în aer. Nouă persoane au fost tratate pentru arsuri minore şi duse la spital.  Alte două persoane s-au prezentat la spital cu afecţiuni similare. Nicio afecţiune nu le-a pus viaţă în pericol”.

O femeie care locuiește într-un bloc de apartamente cu vedere la clubul de noapte a descris o scenă de confuzie și că mulțimimea de oameni a fost evacuată de autorități.

Atentatul vine la circa o lună după cel petrecut pe 22 martie pe podul Westminster, soldat cu cinci morți printre care și românca Andreea Cristea.