Trei persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite după ce un bărbat în vârstă de 58 de ani a deschis focul într-o sală a cinematografului din orașul  oraşul Lafayette, în timpul proiecţiei filmului „Trainwreck”.

Mersul la cinematograf în SUA a devenit un sport extrem care te poate costa viața. Joi seară, în jurul orei 19.20, un bărbat a pătruns în cinematograful Grand 16 din orașul Lafayette, în timpul proiecţiei filmului „Trainwreck” și a început să împuște la întâmplare. Atacul s-a soldat cu moartea a două persoane prezente în sala de cinema și rănirea altor câteva sute. Conform poliţiei, la momentul producerii atacului, în sală se aflau în jur de 100 de persoane. După atac, autorul s-a sinucis.

La locul incidentului s-a deplasat și Bobby Jindal, guvernator de Louisiane și candidat la alegerile primare ale republicanilor.

Acest atac intervine în contextul în care un juriu din Colorado deliberează să condamne sau nu la moarte un tânăr vinovat de moartea a 12 persoane în timpul unui atac la cinematograful Aurora în iulie 2012 la premiera filmului „The Dark Knight Rises” din seria Batman.

Poliţia a închis temporar un cinematograf Grand din apropiere şi a mobilizat ofiţeri la alte cinematografe, ca măsură de precauţie.

Barack Obama și-a manifestat frustrarea față de lipsa de progrese în ceea ce privește controlul armelor în Statele Unite ale Americii, într-un interviu difuzat în noaptea de joi spre vineri de postul de televiziune BBC.

Obama a spus că țara sa este ‘singura națiune dezvoltată de pe Terra în care nu avem suficiente legi rezonabile pentru controlul armelor’.

”Dacă vă uitați la numărul de americani uciși după atacurile din 11 septembrie în urma terorismului, acesta este mai mic de 100. Dacă vă uitați la numărul persoanelor ucise în violențe provocate cu arme de foc, veți descoperi zeci de mii”, a spus Obama.

În același timp, șeful Casei Albe a spus că nu va renunța să ridice problema controlului armelor în cele 18 luni care i-au mai rămas până la sfârșitul mandatului său prezidențial.