Meci nebun făcut de vicecampioana României la fotbal, în manșa tur a play-off-ului Europa League. Giurgiuvenii au reușit să întoarcă soarta partidei de la 0-2, al 2-3 și să se impună pe teren propriu în fața echipei olandeze AZ ALkmaar.

Astra Giurgiu a reușit o victorie uluitoare în play-off-ul Europa League și e la un pas de calificarea în Grupele competiției europene.

După ce au primit două goluri în doar trei minute, giurgiuvenii s-au trezit la viață și au marcat în doar 20 de minute, trei goluri care le-a adus victoria.

Europa League după ce joi seară s-a impus în mod surprinzător și spectaculos, cu 3-2, în fața titratei echipe olandeze AZ Alkmaar.

Giurgiuvenii au fost conduși de olandezi cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Markus Henriksen a deschis scorul în minutul 11, iar colegul său Vincent Janssen, a mărit avantajul pentru AZ Alkmarr la 2-0.

Olandezii au reușit să își mențină avantajul de două goluri doar până în minutul 25, când Constantin Budescu a reușit marcarea unui gol pentru Astra.

Cu patru minute înainte de finalul primei reprize, jucătorii Astrei au reușit egalarea prin Denis Alibec în minutul 41. Iar în ultimul minut al primei reprize, Alexandru Dandea a stabilit scorul final al partidei, 3-2.

După pauză, jocul a fost la fel de deschis ca și în prima repriză, însă tabela de marcaj a rămas, însă, nemodificată până la final.

Returul partidei are loc joia viitoare la Alkmaar, de la ora 21:00, ora României.

Astra Giurgiu s-a calificat în playoff-ul Europa League după ce a trecut, în dublă manşă, de formaţia engleză West Ham, cu scorul general de 4-3 (2-2 în tur şi 2-1 pentru Astra în retur).