Astra Giurgiu a reușit joi seară, pe Național Arena din București, o calificare fabuloasă în șaisprezecimile de finală ale fotbal Europa League. Giurgiuvenii au terminat la egalitate, scor 0-0, partida cu AS Roma, ultima din Grupa E a Europa League.

Astra Giurgiu este în primăvara europeană însă nu grație jocului făcut joi seară pe Național Arena, ci datorită echipei Viktoria Plzen, care a reușit o victorie de senzație, cu 3-2, după ce Austria Viena a avut 2-0, iar cehii au marcat trei goluri în zece oameni.

Astra a reușit un egal de de aur cu AS Roma ce îi aduce o calificare remarcabilă, în premieră, în primăvara europeană.

Însă prețul victoriei poate fi unul amar. Arbitrul Marius Șumudică a anunțat la finalul partidei că se desparte de Astra Giurgiu, la fel ca și omul de bază al echipei, Denis Alibec care va pleca la Steaua București.

grupa-e-europa-league”Este o zi și frumoasa și tristă, iar lacrimile pe care le-a vărsat Alibec în fața mea — despărțindu-se de colegii lui și de mine — mi-au produs și mie aceeași stare; plângeam ca doi idioți unul în brațele celuilalt. În loc să ne bucurăm că vom continua împreună, ne despărțim, el mergând la una dintre rivalele mele de moarte (Steaua, n. red.), dar asta este. Alibec este un jucător de o calitate extraordinară, îi mulțumesc pentru tot. Ceilalți jucători i-au scandat numele. Nu pot să-mi stăpânesc lacrimile, este cea mai frumoasă zi din viața mea și din păcate cred că e ultima mea zi la Astra. Eu am produs peste 15 milioane de euro de când am ajuns aici, a sosit momentul să fiu respectat, nu cred că mai prind meciul cu Steaua. Am făcut tot ce a ținut de mine, dar din păcate nu am fost respectat. Cei de la Gaziantep au venit din Turcia, eu mă opresc în această seara chiar dacă nu ajung la un acord cu ei. Nu avem dialog cu Niculae (patronul Ion Niculae, n. red.) și nici nu-mi doresc, capitolul Astra este un capitol închis”, a declarat Marius Șumudică.