Astra Giurgiu a devenit duminică seară, în premieră campioana României la fotbal după ce Steaua a remizat, scor 1-1 cu Pandurii, pe Național Arena, în etapa a noua din faza play-off a Ligii I.

Steaua a pierdut titlul de campioană a României după trei sezoane în care a dominat autoritar campionatul intern.

Steliștii au  făcut un joc modest și nu au reușit să se impună, dar și-au asigurat locul al doilea în clasament.

Pandurii a deschis scorul prin golgheterul Ioan Hora (60), dar Steaua a egalat șase minute mai târziu, prin Gabriel Enache, în fața a 4.000 de spectatori. Steaua are doar o victorie în ultimele patru partide.

Imediat după fluierul final din meciul Stelei, jucătorii și staff-ul Astrei au pornit petrecerea, ieșind în fața cantonamentului. S-au aprins torțe, Șumudică a fost purtat pe brațe, dar a fost și un moment nesportiv, cufotbaliștii și antrenorul scandând în direct trivialități la adresa Stelei! 

Astra va sărbători luni titlul, la Giurgiu, la meciul cu Dinamo. Astra, club înființat în 1921 la Ploiești, s-a mutat în 2012 la Giurgiu, iar acesta este primul titlu de campioană națională la fotbal. Steaua cucerise titlul național în ultimii trei ani.

Titlul de campion al României este primul pentru Marius Șumudică. Acesta a câștigat acest trofeu ca jucător în 1999 cu Rapid.

Gigi Becali este dezamăgit de ratarea titlului și anunță că nu mai vrea să investească în fotbal: Dacă în situația asta, când ai nevoie de victorie, să ai șansă
la titlu, să asiguri și locul doi tu joci cum joci… Ce să mai zic? În prima repriză n-am contat, n-am șutat la poartă până în minutul  60. Nu avem valoare, nu pasezi nimic, nu faci o combinație. În situația asta, pentru că sunt implicat, o să mai încerc un  singur lucru, să iau un atacant să forțăm intrarea în Liga Campionilor. Atât! Sunt dezamăgit, nu mai vreau fotbal în situația asta. Avem 4 mijlocași, o să-l aduc pe Messi, ce să fac? Nu mai vreau să dau bani, nu mai are rost. Nu există valoare. Stanciu… decarul de Stanciu a  dat doar pase la adversar. Am ajuns după 14 ani  de fotbal să zic că nu știu ce e fotbalul. Am ajuns la concluzia că nu înțeleg nimic din fotbal! Vor pleca 4-5 jucători. Nu mă mai leagă prea multe de fotbal.Nu mă mai interesează. Jocul din seara   asta m-a  îndepărtat de fotbal. Prea indolenți sunt! Dacă nu legi 3-4 pase înseamnă  că nu ai valoare. E posibil să mă răzgândesc, să ne calificăm în cupele europene și să fiu contrazis,  să văd că avem  valoare”.