Asta Giurgiu a remizat pe teren propriu, în returul turului doi al Europa League, cu Inverness Caledonian Thistle, dar s-a calificat în turul al treilea preliminar grație victoriei din manșa tur.

Astra Giurgiu a reușit o calificare la limită în turul trei preliminar Europa League, după ce în returul de joi seară disputat pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, a terminat la egalitate partida cu formația scoțiană Inverness Caledonian Thistle, scor 0-0.

Scoțienii au controlat prima repriză din punct de vedere teritorial, însă nu au fost în stare să finalizeze nicio ocazie.

În finalul primei părți, câștigătoarea Cupei Scoției și-a creat două situații de gol, dar Lung a reținut mingea trimisă cu capul de Dorran (43), iar apoi a scos de sub transversală balonul expediat de Christie (45+1), cu un șut din afara careului.

Astra, inexistentă în prima repriză, a ieșit la joc după pauză și Budescu a trimis primul șut pe poartă al giurgiuvenilor abia în minutul 51, însă fără emoții pentru Owain Williams.

Tot Budescu a ratat șansa deschiderii scorului în minutul 54, șutul său în forță fiind respins de portarul galez.

În primul tur, Astra Giurgiu s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul lui Constantin Budescu. Grație acestui gol, girurgiuvenii merg în turul trei preliminar Europa League unde vor juca cu West Ham United din Anglia.