Doctorul Vasile Astărăstoae, fost Președinte al Colegiului Medicilor din România, spulberă măsura privind termoscanarea, devenită obligatorie prin lege. Medicul spune că majoritatea purtătoilor de virus sunt asimptomatici, deci sunt termoscanați degeaba.

În cadrul uni interivu realizat de jurnalistul Ion Cristoiu, medicul a spus adevărul despre „triajul epidemiologic” impus de Ministerul Sănătăţii, la intrarea în spaţiile publice şi în supermarket-uri.

„Domnul ministru ne-a spus că este triaj epidemiologic. Domnul secretar de stat Raed Arafat ne-a spus că este o măsură normală şi cu ocazia asta ne protejează şi identifică purtătorii asimptomatici. Eu nu înţeleg, că dacă este asimptomatic nu are febră, şi atunci e degeaba. În primul rând, măsura este total inutilă din punct de vedere practic. Repet, 90% sunt asimptomatici. Pe aceştia poate să-i termoscaneze de o mie de ori, că ei poartă virusul în continuare, să spunem aşa, prin contrabandă, că nu le-a dat nimeni voie să-l poarte, şi-l răspândesc Ei şi acum discută dacă asimptomaticii răspândesc sau nu, dar asta e altă discuţie. Deci, pentru 10% din populaţia infectată, care la noi este de 18.000 de oameni, pentru 10% din 18.000 de oameni face acest balamuc, este total ineficient. Mai mult, termoscanarele care sunt, să spunem profesionale, costă foarte scump. Sînt 2-3-4.000 de euro cele care iau temperatura exact. La magazine sunt cele de 100-300 de euro, că am văzut şi eu că am fost la un magazin, n-au vrut să mă scaneze au spus „dumneavoastră, ca doctor, cred că ştiţi, nu trebuie să vă spunem noi”, asta e altă problemă, sunt termoscanere industriale. Ele au o marjă de eroare de plus-minus 3 grade. De aceea, vedeţi că peste tot scrie că cineva s-a găsit cu 32 de grade, când, de fapt, dacă era îi făceam şi înmormîntarea la o hipotermie de 32 de grade. Deci este ineficient total. Şi n-am înţeles, şi eu le-am scris şi le-am spus că nu înţeleg. În aceste condiţii lumea acceptă, pentru că încet, încet, în această istorie a nebuniei lumea acceptă orice măsură şi gradual, gradual, putem să ajungem la o dictatură sau la un regim autoritar politico-medical, care este cel mai periculos„, a declarat medicul Vasile Asărăstoaie.

Medicul nu înţelege nici de ce s-a stabilit ca şi barieri pragul d e37,3 grade ca să nu te lase să intrii în magazin: Dar atenţie, temperatura peste 37,3 este o barieră care n-am înţeles de ce-a fost pusă, dar care poate fi realizată şi în stări normale de sănătate. Dacă alergaţi, faceţi sport, sau faceţi o muncă fizică mai grea, o să vedeţi că o să aveţi temperatura tegumentară, aici în frunte unde se ia, acolo o să aveţi 37,6, 37,8. Emoţiile puternice, eu mă gândesc la copiii de la Bacalaureat. Au emoţii. Ei pot să găsească că are 37 cu 4, 37 cu 5 şi pierde Bacalaureatul deşi e perfect sănătos. Stări fiziologice, de exemplu menopauza, menstruaţia, femeile au peste 37,3. N-am înţeles de unde au scos şi în ce carte au văzut că această temperatură este caracteristică pentru Sars-Cov 2, deoarece caracteristica lui este febra foarte mare. Aţi văzut toţi spun 39, 40. De ce 37,3, dacă era 38 mai înţelegeam. Care este criteriul? Dacă spune cineva, şi dacă are, într-adevăr, în spate nişte argumente ştiinţifice, atunci îl accept, dar până atunci când nu mi-a spus nimeni şi s-a venit şi s-a decretat că este 37,3, nu pot s-o iau şi s-o înghit chiar aşa, pentru că am nişte îndoieli şi îndoielile sunt normale în ştiinţă. Numai ştiinţa oficială, cea care vrea să se impună prin decrete, prin legi şi prin amenzi şi dosare penale, numai acolo lucrurile sunt clare. De regulă, ştiinţa a fost construită pe îndoială. S-a găsit unul care a avut o îndoială că nu este chiar aşa şi a descoperit un lucru. De ce, în ultimul timp, vedeţi că nu mai sînt mari descoperiri? Sunt numai nişte meşteşugari care lucrează cu aparate tehnice. Că nimeni nu se mai îndoieşte. Dacă s-a spus aşa, a ieşit la aparat aşa, înseamnă că aşa este.

Dacă vrei ca românii să fie respectaţi şi să nu îşi mai bată nimeni joc de ei, înscrie-te în Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.