Asociatia Gameslot, organizatie ce apara drepturile si interesele consumatorilor de jocuri de noroc, in urma afirmatiilor facute de Ministrul Muncii Violeta Alexandru pe propria pagina de facebook, cu privire la alocatiile copiilor, intelegem facem anumite precizari:

 In ceea ce priveste, punctul de vedere al ministrului, potrivit caruia o parte din apartinatorilor copiilor, joaca bani acestora la pacanele, Asociatia Gameslot confirma aceasta informatie oferita opiniei publice.

  Faptul  ca ministrul a atras un semnal de alarma cu privire la acest aspect, este un lucru bun, acesti copii sunt victime colaterale a dependentei de jocurile de noroc.

  Din punctual nostru de vedere, solutia cu care vine guvernul, nu este una tocmai buna, dat fiind faptul ca din cauza acestei dependente preoblemele societatii romanesti  sunt multe si diverse.

  In opinia noastra, solutia corecta, pentru a proteja acesti copii (victime colaterale ale dependentei de jocurile de noroc) este, modificarea si completarea  legislatiei jocurilor de noroc.

In OUG 77/2009, lege ce reglementeaza domeniul jocurilor de noroc, aproape ca nu avem nici un articol menit sa protejeze dependentii de jocurile de noroc.

Banuim, ca aceasta solutie, vine in urma unei consultari, cu proaspatul consilier guvernamental pe probleme de jocuri de noroc, Sorin Constantinescu.

In opinia noastra, daca acest domn, va mai sta mult pe la Palatal Victoria, in stilul asta, probabil, ca toata economia tari, cu exceptia operatorilor de jocuri de noroc,  va fi pe baza de vouchere, ca sa nu mai mearga nimeni la pacanele.