În ultimii 11 ani,  firmele de asigurare din România au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cu toate astea, asiguratorii se plâng că sunt neprofitabili!!!

Potrivit unei analize realizate de cele 4 patronate pe baza datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în perioada 2005 – 2015 asigurătorii RCA au raportat prime brute subscrise de 5,7 miliarde de euro și au plătit daune de 3,7 miliarde euro, rămânându-le în buzunare 2 miliarde euro pentru cheltuieli administrative și profit.

Firmele de asigurări se plâng de atâția ani că această linie de business este neprofitabilă pentru ei, dar cu toate acestea țin strâns cu dinții de banii obținuți de aici.

Asigurãtorii fac teorii savante, vorbesc de cifre care ar trebui sã justifice chipurile tarifele enorme actuale, dar nu sunt în stare sã le prezinte public!

Parlamentul României este complice cu ASF și asigurãtorii, având în vedere cã nu a fost demaratã procedura de demitere a președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, și, totodatã, pânã în prezent, nu au fost aprobate tarifele RCA plafonate conform Ordonanței de Guvern.

daune-rca