Chinezii uimesc încă odată lumea cu o mega construcţie terminată în timp record. La Wuhan, oraşul unde a fost depistat celebrul coronavirus care a ucis deja aproximativ 600 de persoane.

Chinezii s-au ţinut de cuvânt. Au construit în doar 10 zile, un spital la Wuhan, care are o capacitate de 1000 de paturi, pentru a trata persoanele infectate de coronavirus.

În China se poate construi un spital funcţional în 10 zile, în timp ce în România, la Timişoara, spitalul orăşenesc, a cărei construcţie a început în anul 1994, nu este gata nici în ziua de azi. Mai exact, clădirea spitalului din Timişoara, se află în paragină.

Cel mai recent bilanţ dat publicităţii, indică faptul că 564 de persoane au decedat la nivel mondial din cauza virusului coronavirus, 562 din China şi alte două decese fiind înregistrate în Hong Kong și Philipine.

La nivel global au fost confirmate 27,602 de cazuri de coronavirus, dintre care 27,378 sunt în China.

Însă se pare că spitalul din Wuhan, proaspăt inaugurat, nu este suficient pentru a face faţă numărului tot mai mare de îmbolnăviri.

Un alt spital cu 1.600 de paturi va fi deschis în această săptămână în China, pentru a încerca să trateze cât mai mulţi din chinezii bolnavi de coronavirus.

Wuhan, capitala provinciei Hubei, se află în epicentrul epidemiei, autoritățile de aici au anunțat că vor fi amenajate și spitale temporare. Deocamdată, există planuri pentru transformarea a trei spații, între care o școală gimnazială și un centru expozițional.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus.