Aşa arată cel mai modern tramvai produs vreodată în România – VIDEO

Aşa arată cel mai modern tramvai produs vreodată în România – VIDEO
loading...

Cel mai nou şi modern tramvai produs în România a fost scos luni, la teste pe liniile de tramvai din Timişoara. Produs de Astra Vagoane Călători, din Arad, tramvaiul a fost denumit „Autentic” şi este realizat majoritar din componente realizate în România.

Tramvaiul produs la fabrica din Arad are unul dintre cele mai mici consumuri de energie electrică din piaţă, respectiv 1,75-1,8 KW/kilometru.

Pe lângă faptul că este modular şi cu podea joasă, noul tramvai poate fi unidirecţional sau bidirecţional, cu uşi care să se deschidă pe ambele părţi.

Tramvaiul a fost împrumutat pentru probe în Timişoara, are 18 metri lungime, iar preţul variază între 1,25 milioane şi 1,4 milioane de euro.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu a declarat pentru observatordetimis.ro că „e un tramvai produs de Astra Vagoane Arad, aflat în teste pe liniile noastre, întrucât cele din Arad sunt cu ecart mai mic„.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Scrie un comentariu

<

4 × one =