Achiziţionarea de produse manuale poate deveni o alegere ideală pentru un stil de viaţă optim, ceea ce face ca fiecare produs de artizanat să fie la fel de căutat precum un alt produs, însă, deosebirea o face manopera şi calitatea. Pur şi simplu nu se compară produsele de artizanat româneşti cu cele din comerţ, diferenţa fiind imensă la capitolele inspiraţie, calitate şi atenţie la detalii, atuuri pe care comerciantul Artizan Kult Art le îndeplineşte cu succes de fiecare dată.

Construită ca o Structură de Economie Socială, asociaţia Artizan Kult Art îşi propune să aducă pe piaţa din România tradiţiile vechilor strămoşi, care cândva erau elemente de valoare, de tradiţional, se defineau prin calitate şi implicit prin respect pentru omenie. În prezent, asociaţia comercializează şi oferă spre vânzare o serie de produse româneşti, confecţionate de meşteri artizani, care se bucură de preţuri mici, artă moştenită, şi, implicit noutate în imaginaţie şi creaţie.

Avantajele de a achiziţiona produse de artizanat româneşti

Comerţul din ziua de astăzi dispune de diversitate, însă, nu se mizează pe noutate şi eficienţa calităţii, ci se merge mai mult pe produse chinezeşti. Motivul pentru care asociaţia aduce în prim plan tradiţia este definit de următoarea afirmaţie a fondatorului: „Produsele manuale nu se adresează cumpărătorilor care mizează pe un preţ mic, însă pe o calitate la fel de ineficientă, ceea ce ne face să întocmim cu drag aceste produse artizanat româneşti, pentru că aici punem suflet, dau valoare obiectelor din străbuni şi le aducem în casele oamenilor. Dintotdeauna noi am mizat pe valorificarea tradiţiilor şi a obiceiurilor, ceea ce ne-a condus la realizarea unor produse de o manoperă superioară, cu importanţă, adevăr şi unicitate.”

Acelaşi lucru se aplică şi altor produse lucrate manual, avantajele constând în materii prime mult mai bune, ceea ce face ca şi produsele finite să fie realmente preţuite şi care să încânte fiecare colţ al casei. De asemenea, există un element care nu contestă aceste produse de artizanat româneşti şi anume designul meşterului sau al producătorului: fiecare element este unic, reprezintă o combinaţie dintre spirit şi suflet care nu se poate reproduce în serie, comparativ cu accesoriile şi produsele din comerţ.

În plus, Arizan Kult Art vine cu posibilitatea ca fiecare meşter să îşi exprime creativitatea şi abilităţile de a crea elemente noi, ce mai apoi sunt personalizate, în feluri unice, tradiţionale, rustice, astfel încât amprenta să fie mai mult decât mulţumitoare pentru producător şi cumpărătorul final.

Iubitorii de artizanat achiziţionează produse unicat cu valoare tradiţională

Achiziţia de produse artizanat româneşti devine un impuls extraordinat pentru afacerile mici ale economiei naţionale, pentru că reprezintă coloana vertebrală a tradiţiei. Mai mult, piaţa naţională are nevoie de astfel de afaceri înfloritoare, care să prospere tradiţionalul şi să respecte valorile strămoşilor, lucru care, cu siguranţă joacă un rol important la nivel economic.

Comerciantul Artizan Kult Art realizează şi pune spre vânzare o gamă variată de produse unice, confecţionate prin tehnici manuale unice, printre care se numără accesorii pentru brad, ornamente pentru locuinţă, bijuterii manuale, vase şi obiecte de bucătărie, suveniruri cu magnet, însă şi o mulţime de obiecte decorative de perete. Oricare dintre aceste produse artizanat româneşti pot să îşi găsească întrebuinţarea în locuinţa proprie sau pot fi comandate pentru a fi oferite cadou unei persoane cu ocazia zilei de naştere, zilei naţionale a României sau ca suvenir după o scurtă vizită pe meleagurile româneşti.

O altă ocazie deosebită pentru care aceste produse pot fi achiziţionate este pentru a întregi colecţia de piese unicat a iubitorilor şi pasionaţilor de tradiţii, care la rândul lor comercializează astfel de produse. Un schimb de produse de artizanat este un schimb de imaginaţie şi de creativitate de la un comerciant local la un altul, care, în esenţă, mizează pe acelaşi lucru: reîntregirea populaţiei în mediul social tradiţional, încât respectul să fie îmbrăţişat de cei mai tineri urmaşi.

Artizan Kult Art dezvoltă meşteşugurile tradiţionale

Fiind o structură de economie socială, scopul acesteia este de a integra pe piaţa muncii persoane care aparţin grupurilor vulnerabile, ceea ce face ca şi coordonatorul proiectului să dezvolte mai pe larg ideea pentru care a mizat de la bun început: „Munca efectuată de mână durează mai mult, însă se bucură de o energie perfectă, de producţie a pieselor unicat, ceea ce face ca mediul să fie mai durabil şi mai prietenos cu fiecare cumpărător. Acest lucru asigură valoare produselor de artizanat româneşti. Oamenii au învăţat să aprecieze un obiect atunci când este tentat să creadă în „aerul de autenticitate” al acestuia, prin modul în care a ajuns să fie o adevărată operă de artă, lucru pe care ni-l dorim şi noi pentru această nişă pe piaţă.”

Nu numai că produsele de artizanat româneşti ajung să fie percepute că având o valoare mai mare în societate, dar de altfel sunt şi mai bune, privite din prisma amontului de autenticitate, creativitate şi pasiune. De altfel, mărturiile celor care au achiziţionat astfel de produse confirmă că ceea ce au cumpărat se defineşte prin calitate, noutate şi accesibilitate, în acelaşi timp în care integrează pe piaţă muncii oameni care îşi doresc să aducă propriul aport la economia locală prin respectarea meşteşugurilor tradiţionale.

Produsele de artizanat româneşti aduc un aport sentimental valoros

Se prea ştie deja că produsele de artizanat româneşti sunt unice, ceea ce face ca fiecare produs sau accesoriu lucrat manual să aducă contribuţia la spiritul de tradiţional, naţional sau rustic, încât, sprijinirea fiecărei afaceri de artizanat local să facă pe fiecare conştient de ceea ce priveşte apartenenţa la o societate cu istorie, cu tradiţie demnă de urmat şi cu obiceiuri care îşi merită conservarea.

Produsele marca Artizan Kult Art se împart în trei categorii: ceramică, ţesături şi sculpturi în lemn, ceea ce fac ca procesele de obţinere să fie distincte pentru fiecare manoperă, astfel încât lucrul manual să integreze elemente specifice zonei Bucovinei, urmat de implicarea sentimentală pentru valorificarea tradiţiilor creştine ale locului. Astfel, la Artizan Kult Art nu doar despre tradiţie este vorba, ci şi despre mediul prietenos de lucru, despre simbolurile Bucovinei şi ale naţiunii, dar şi despre dezvoltarea unui simţ al istoriei, al societăţii actuale, cu o valoare unică în lume, ceea ce face ca fiecare achiziţie să fie un apel la solidaritate, emoţie şi empatie pentru fiecare colecţie de produse naturale.