Artele vizuale se întâlnesc în august la 2 Mai și Vama Veche la Photo Trends Festival

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale „Photo Trends Festival by VSLO” va avea loc în perioada 19-27 august în 2 Mai și Vama Veche și va aduce pe litoralul românesc cele mai importante nume ale fotografiei, expoziții, proiecții de filme, spectacole de teatru, un târg de echipamente foto-video și multe evenimente speciale.

Anul acesta, organizatorii de la Asociația Visual Art, susținuți de Primăria Comunei Limanu prin programul „Cultura la Liman”, cu sprijinul Panasonic România, aduc în cele două stațiuni de pe malul mării opt zile de cursuri de fotografie, proiecții de filme documentare, cursuri de film, spectacole de teatru și expoziții de fotografie, toate cu participare gratuită!

Este vorba despre cel mai mare festival de arte vizuale din România, care îi va avea printre invitați pe cei mai cunoscuți fotografi români, dar și invitați din străinătate. Pregătim o săptămână de cursuri foto-video la capătul căreia vom avea și câștigători ai unor premii importante, oferite de partenerii festivalului”, precizează Cătălin Rudolf, directorul Photo Trends Festival by VSLO.

Printre invitații confirmați până la această oră sunt: Cornel Lazia, Vlad Eftenie, Cristian Crisbășan, Mihnea Ratte, Cătălin Beldea, Paul Păun, Ștefan Dinu, Marius Florea și Jens Krauer. Participanții la cursurile gratuite se vor familiariza cu genuri fotografice precum fotografia pe film, street photography, astrofotografia, fashion photography și altele.

Începând de anul acesta, festivalul va conține în fiecare zi și o sesiune de portofolio review. Câte 30 de minute zilnic pentru fiecare participant, care va avea ocazia să afle păreri despre fotografiile sale de la profesioniști în domeniul fotografiei.

La modulul de film – From Lumens to Pixels – va avea loc un workshop de cinci zile, susținut de Răzvan Ioniță. Tot la Film, cursanții vor avea posibilitatea să fie regizori și directori de imagine în propriile proiecte, folosind echipamentele puse la dispoziție gratuit de sponsori.

Participarea la Photo Trends Festival by VSLO este gratuită, dar se face pe baza unei înscrieri prealabile pe vslo.ro, până pe 15 iulie. Locurile sunt limitate.

Photo Trends Festival s-a născut în urma a 10 ani de VSLO (Vama sub Lumini de Oscar), cel mai mare festival de arte vizuale din România (2010-2019). Echipa care a realizat festivalul din Vama Veche a trecut la nivelul următor și a pus bazele unui nou festival, în care cursurile durează câte trei zile, iar la final este desemnat un câștigător al Marelui Trofeu „Photo Trends Festival”. De-a lungul celor zece ani au fost organizate zeci de cursuri foto și seminarii, expoziții și concerte, iar cei mai talentați fotografi au fost premiați cu echipamente foto-video și cu trofee special create pentru eveniment.

Detalii legate de programul evenimentului se găsesc pe www.vslo.ro