Investiție de 3 milioane de euro la compelxul de agrement Arsenal Park Transilvania din Orăștie, în piste de biciclete, tiroliană și PowerFan Jumps.

Locuitorii din Orăștie au parte de un complex de agrement ultramodern în stil milităresc întins pe 88 de hectare. În iulie a fost inaugurată o pistă de biciclete lungă de 9 kilometri, cât și un dispozitiv de tip PowerFan pentru salturi libere de la 30 de metri înălțime și o tiroliană cu lungimea de 570 de metri.

Complexul de agrement Arsenal Park din Orăștie, deținut de frații Marius și Emil Cristescu, a beneficiat de o investiție de trei milioane de euro. Astfel că la Orăștie se poate practica PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din țară, iar tiroliana este în acest moment cea mai lungă din România, fiind realizată dintr-un singur segment.

Investițiile fac parte dintr-un proiect de agrement de 6 milioane de euro și se adaugă unor obiective deja finalizate – parc de aventură, cu şase trasee de diferite dificultăţi, pentru copii şi pentru adulţi, cu peste 70 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime de până la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafaţa de 1.500 de metri pătraţi și un centru de agrement de călărie.

„Preconizăm ca după finalizarea proiectului să avem 1.000 de vizitatori pe zi în sezon, pe lângă turiștii care înnoptează în cele 220 de locuri de cazare. În acest an, numărul maxim de vizitatori a fost de 500 într-o zi. Vizitatorii vin din toată țara, dar mai ales din Timișoara, Arad, Hunedoara, Sibiu sau Cluj. Bineînțeles, în ultimii doi ani, ne bucură interesul manifestat de turiștii străini, care sunt fascinați de acest complex turistic, unic în Europa”, a declarat Marius Cristescu.

În complexul Arsenal Park a fost deschis și un loc de joacă pentru copii, care beneficiază de echipamente pentru căţărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, și balansoare. Locul de joacă este prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulţii care supraveghează copiii și poate găzdui simultan peste 300 de copii.

„Marea problemă a tuturor stațiunilor din România este că au locuri de cazare, dar n-au posibilități de distracție. Noi am investit foarte mult în posibilități multiple de petrecere a timpului liber și ne mândrim cu câteva activități unice în țară. Arsenal Park a început să devină un parc de distracție pentru toți cei cazați în zonă, inclusiv pentru alte stațiuni. Apropierea de autostradă îl face să fie un punct de oprire pentru toți cei care vin cu familia și trec spre Vest sau care vin din Vest și trec spre București”, a mai declarat Marius Cristescu.

Urmează să fie finalizat, până la sfârșitul anului, și un Aqua Park, în urma unei investiții de două milioane de euro, iar în următoarele luni vor fi aduși 12 cai pentru echitație.

Astfel, Arsenal Park acoperă cereri venite din mai multe segmente: team building-uri în timpul săptămânii, turiștii care se cazează în weekend, plus vizitatorii care nu înnoptează în complex, dar vin să se distreze pe parcursul zilei.

Arsenal Park este un complex de vacanţă cu 220 de locuri de cazare în care turiştii, unde pot practica diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale.

Întins pe o suprafaţă de 88 de hectare, Arsenal Park este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26.

Proiectul este co-finanţat prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuţia beneficiarului (40%), în bază contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.