Au înlocuit pașii în cadență cu coregrafii atent studiate și onorurile militare cu muzică exersată la dificile ore de canto. Ro Army, echipa Armatei Române, este ultima care s-a calificat pentru marea finală „Bravo, România!” de la Antena 1.

Membrii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” au sărit în ajutorul Asociației Veteranilor Militari și Veteranilor cu dizabilități din București și au câștigat pentru ei cecul de 5.000 de euro al ediției și calificarea în finala care se va difuza sâmbăta aceasta, pe 4 iunie, de la ora 20.00. Marele premiu pus în joc la finală este de 20.000 de euro.

Subofițeri, instructori, comandanți de pluton și chiar un colonel au strigat „drepți” pe scena „Bravo, România!”, unde au reușit să impresioneze juriul cu dăruirea, pasiunea și dorința lor de a ajuta. Și deși scena a fost un mediu nou pentru ei, au ridicat „armele” și au învins.

Asociația Veteranilor Militari și Veteranilor cu dizabilități își propune să constuiască primul centru de refacere, recuperare și reabilitare pentru militarii veterani si veteranii cu dizabilitati. Militarii care poartă urmele războaielor din Irak şi Afganistan strâng bani pentru un centru de refacere şi tratament. Întorşi din misiunile în care țara i-a trimis, după luni de spitalizare şi nenumărate operaţii, au nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Daniel Porumb a fost paraşutist. După o misiune în Irak a rămas paralizat de la gât în jos. A urmat multe tratamente, merge cu regularitate la Spitalul Militar, dar va avea nevoie de îngrijire toată viața. Valentin Zamfir a fost în aceeaşi misiune cu Daniel. Lui Eugen Mănăila i-a fost sfârtecat piciorul într-un atac al talibanilor în Afganistan, în 2010, când se întorcea dintr-o misiune de cercetare şi de luptă. Sunt aproape 200 de militari români răniţi în războaiele din Balcani, Irak şi Afganistan. Vor să poată fi tratați acasă, să facă recuperare aici și să nu mai fie nevoiți să meargă peste hotare la tratamente.

armata romana