Arafat s-a îndrăgostit de restricţii şi nu concepe eliminarea lor. Anunţă prelungirea stării de alertă

Raed Arafat anunţă cu mult fast că se va prelungi starea de alertă din România şi că el nu concepe viaţa în 2021 fără restricţii. Nici pomeneală de eliminarea restricţiilor pe motiv de pandemie de coronavirus.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că starea de alertă va fi prelungită şi nu sunt prevăzute măsuri de relaxare, dar nici alte măsuri restrictive, după apariţia noii tulpini de coronavirus.

Urmează să se prelungească starea de alertă, asta cred că deja ştie toată lumea. Clar că nu vor fi în acest moment măsuri de relaxare. La acest moment nu, se va merge pe aceleaşi măsuri care au fost până acum”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

pe 14 decembrie 2020, Guvernul Orban a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Astfel că de luni, Guvernul Cîţu va decide prelungirea stării de alertă cu încă o lună de zile. Aşadar Românii vor avea parte de restricţii până cel puţin pe 15 februarie 2021.

Principalele restricţii sunt purtarea măştii în aer liber şi spaţii închise, închiderea magazinelor la ora 21.00, interdicţia de a circula în intervalul lorar 23.00-05.00.