Ca sa ai o dantura rezistenta trebuie sa ai grija de ea inca din copilarie. Spalatul pe dinti in fiecare zi, mersul la stomatolog, igiena orala sustinuta si cu o alimentatie care nu favorizeaza aparitia cariilor sau infectiilor gingivale, iata doar cateva modalitati prin care te poti asigura ca in viata de adult vei avea dinti pe care sa te poti baza. Totusi, multe probleme apar din alte motive decat cele legate de o igiena orala precara.

De pilda, cariile pot sa apara mai des la cei care au dintii aliniati incorect din cauza unei cresteri necontrolate, infectiile pot sa isi faca si ele aparitia atunci cand dintii sunt prea inghesuiti si nu ai practic cum sa cureti zonele cele mai expuse la infectare. Purtarea unui aparat dentar din materiale de calitate poate corecta o multime de probleme si poate asigura o dantura perfecta pana la varste inaintate.

De ce sa porti aparate dentare?

Aparatele dentare moderne se monteaza rapid, se pot actiona cu usurinta fara sa provoace disconfort pacientilor, preturile lor difera in functie de producator si de materialele utilizate. De ce ai purta aparat dentar in copilarie sau cand devii adult?

In primul rand, pentru ca poti scapa de dintii inghesuiti, de respiratia urat mirositoare, de dintii care nu sunt in pozitia corecta, de o muscatura incorecta sau de dinti prea departati unul de altul.

In al doilea rand, pentru ca dantura aliniata corect asigura si o muscatura corecta si o digestie mai buna a alimentelor.

In al treilea rand, un banal aparat dentar te poate feri de extractii dentare si de dinti care se infecteaza mereu, de gingii care sufera si chiar de parodontoza.

Alegerea unui aparat dentar revine in exclusivitate medicului stomatolog specialist, el poate decide ce fel de aparate va monta, fixe, mobile, daca e necesara si extractie pentru a se monta corect aparatul. Consultatia dureza cateva minute, medicul va analiza toti dintii si va stabili in functie de istoricul medical al pacientului si de varsta ce fel de aparat dentar i se potriveste.

Toate aparatele dentare sunt personalizate, radiografia panoramica se adauga observatiei danturii, cu ajutorul sau medicul stie exact ce probleme are intreaga dantura si poate lua decizia corecta.

Clinica OrtoImplant are medici stomatologi cu experienta care pot alege aparatele dentare potrivite

La OrtoImplant, clinica stomatologica cu experienta, stomatologii pot recomanda aparate dentare mobile sau fixe. Preturile pentru aparatele dentare de la OrtoImplant difera in functie de materialele alese de clienti, pe site se gasesc informatii detaliate despre fiecare aparat si beneficiile sale.