Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-lux-design-aspect-1231643/

Setul de anvelope all season sunt realmente printre cele mai căutate anvelope la ora actuală și asta pentru că oferă performanțe acceptabile în condiţii umede şi uscate, precum şi tracţiune sporită pe zăpadă.

Fiind special concepute pentru condiții meteorologice precare, sunt indicate în special pentru şoferii mai puțin experimentați. Anvelopele all season au adâncimi moderate ale benzii de rulare şi compuşi din cauciuc care sunt proiectaţi pentru a oferi o durată de viaţă mai lungă decât anvelopele de vară, care au adâncimi mai mici ale benzii de rulare.

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt oferite în multe tipuri/modele, dimensiuni, capacităţi de încărcare şi viteze nominale pentru a fi utilizate pe o gamă largă de vehicule, de la maşini economice la cele monovolume şi camioane. Acestea tind să ofere confort, manevrabilitate şi alte atribute de performanţă potrivite pentru majoritatea şoferilor.

Anvelopele pentru toate anotimpurile se comportă bine pe timp cald, dar pot oferi o aderență mai mică decât anvelope de vară, sacrificând unele capacităţi de direcţie, frânare şi virare. Această schimbare este necesară pentru ca anvelopele pentru toate anotimpurile să poată oferi performanțe acceptabile în condiţii uşoare de iarnă şi să asigure o durată de viaţă mai lungă.

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt capabile să ofere o tracţiune perfectă pe timp de iarnă, dar nu sunt cele mai bune anvelope de utilizat în condiţii extreme. Şoferii care se confruntă cu vreme extremă de iarnă ar putea dori să ia în considerare trecerea la anvelopele pentru zăpadă iarna. Deoarece anvelopele pentru toate anotimpurile oferă un amestec de performanţă de vară şi iarna, acestea sunt adesea o opţiune bună pentru şoferii care pot conduce în condiţii de climă moderată.

ŞOFERII ACORDĂ PRIORITATE PERFORMANŢEI PE DRUMURILE USCATE ATUNCI CÂND ALEG TIPUL ANVELOPELOR

Anvelopele de vară sunt ideale pentru vehiculele performante şi sunt construite pentru viteză şi agilitate. Acestea oferă capacităţi crescute de reacţie, virare şi frânare. Acest lucru este de obicei atribuit modelelor specializate ale benzii de rulare şi compuşilor din cauciuc care permit o precizie îmbunătăţită pe drum.

Modelele benzii de rulare a anvelopelor de vară au mai puţin caneluri şi pun accent mai cu seamă pe capacitatea cauciucului de a intra în contact cu şoseaua. Acestea sunt concepute pentru a oferi o aderență maximă de rezistenţă la drum.

Compuşii benzii de rulare a anvelopelor de vară sunt proiectate să rămână mai flexibile, permiţând o tracţiune şi o aderență mai bune. Anvelopele de vară pot avea adâncimi mai mici ale benzii de rulare, care permit o stabilitate mai mare atunci când sunt împinse mai aproape de limitele lor.

Caracteristicile dimensionale (cum ar fi lăţimea anvelopei, raportul de aspect şi diametrul jantei), capacitatea de viteză şi alte caracteristici de design fac ca anvelopele de vară să fie mai potrivite şi mai capabile pentru performanţe sporite în condiţii umede şi uscate pe vehicule sportive de înaltă performanţă.