Fiecare tip de anvelope trebuie montat într-un anumit interval pentru ca aderenţa vehiculelor pe şosele să fie optimă. În ceea ce priveşte anvelopele de vară, este necesar ca maşina să fie dotată cu acestea în intervalul calendaristic aprilile – octombrie, dar în acelaţi timp să se aibă în vedere o serie de aspecte, de care va depinde nivelul de confort şi siguranţa conducătorilor auto şi a pasagerilor. Care sunt acestea şi în ce constau precis aflăm de la specialişii din spatele site-ului Anvelomag.ro, un magazin de anvelope şi accesorii auto de o calitate premium.

Totul despre anvelopele de vară şi montarea acestora

Înainte de a monta vechile anvelope de vară, conducătorii auto trebuie să se întrebe dacă acestea încă mai corespund cerinţelor care se impun pentru a putea fi utilizate, dacă nu prezintă un grad ridicat de uzură şi oferă siguranţa dorită.

Aşadar, vârsta anvelopei este un aspect de care trebuie să se ţină cont. În situaţia în care acestea sunt mai vechi de 5 ani şi se află într-o stare în care lasă de dorit, este recomandată înlocuirea lor. În funcţie de modelul de automobil deţinut, fiecare găseşte în cadrul site-ului anvelomag.ro o diversitate de cauciucuri de vară, caracterizate de rezistenţă şi durabilitate, trăsături esenţiale în alegerea anvelopelor corepsunzătoare.

Atunci când pe o maşină este montat un set de anvelope dure sau casante, acest lucru poate avea repercusiuni asupra siguranţei cu care va rula vehiculul, dar în acelaşi timp va determina şi mărirea distanţei de frânare.

În vedere alegerii unor anvelope vara este bine să se ţină cont de modelul acestora. Ce înseamnă acest lucru? Mulţi şofer tind să combine două tipuri de cauciucuri, iar acest lucru nu este cel mai potrivit. Şansele de a experimenta derapaje în cazul celor care folosesc anvelope de diferite profiluri sunt destul de crescute. Este posibil şi ca aderenţa pneurilor să difere pe un anume tip de carosabil, atunci când compoziţia acestora este distinctă.

De asemenea, atunci când un utilizator se orientează după un set nou de anvelope vară, acesta trebuie să ţină cont şi de adâncimea minimă admisă prin reglementarea legală a profilului. Spre exemplu, cea a acestei categorii de anvelope trebuie să aibă adâncimea de mai mult de 3 mm. În situaţiile în care vorbim despre o adâncime sub această valoare, există posibilitatea ca pneul sa piardă aderenţa când rulează pe suprafeţe ude. Desigur, că  în acest caz şi distanţa de frânare va creşte considerabil, lucru foarte periculos.

Pentru a monta roţile corespunzător, este necesară utilizarea unor prezoane specifice. Cei care ştiu că nu deţin instrumentele necesare în acest sens ar trebui să apeleze la un service de specialitate. În acest fel vor avea garanţia că roţile sunt montate adecvat şi că nu se supun niciunui risc atunci când circulă pe carosabil. Dacă prezoanele sunt mai scurte decât ar trebui să fie, atunci există posibilitatea ca roţile să iasă de pe ax. În cazul celor prea lungi, sunt şanse destul de mari de a distruge subansambele prezente în butuc.

Un profesionist în domeniu ştie că este esenţial să strângă suruburile atât cât permit acestea. Momentul în care cheia produse un scurt zgomot este cel în care a fost realizat un sfert din rotaţie. Dacă şuruburile nu sunt înfiletate corespunzător sunt şanse destul de mari ca janta să se deterioreze mai repede.

În ceea ce priveşte locul în care se depozitează anvelopele, atât cele de vară, cât şi cele de iarnă, este deosebit de important ca acesta să fie ferit de umiditate, de căldură, precum şi de contactul direct cu soarele. Poziţionarea verticală a cauciucurilor, în situaţia în care sunt depozitate fără jante, este necesară pentru a evita deformarea lor.

Şi ozonul din aer poate influenţa negativ proprietăţile cauciucurilor, motiv pentru care depozitarea acestora în saci speciali poate fi soluţia de a le oferi protecţia necesară contra acestuia. În acest mod, anvelopele nu vor fi supuse nici riscului de a crăpa sau de a se usca.

Atunci când proprietarul unei maşini optează pentru un set de anvelope ce includ jande de dimensiuni mai mari, trebuie să aibă în vedere şi schimbarea presiunii de umflare. Acest lucru este necesar pentru ca respectivele cauciucuri să poată susţine corespunzător greutatea automobilului, dar şi pentru ca acesta să nu se deformeze la contactul cu gropi sau denivelări. În caz contrar, rezultatele constau în distrugerea prematură a roţilor sau în zgârierea acestora.

Aşadar, pentru aderenţă optimă şi siguranţă deplină la volan, specialiştii anvelomag.ro recomadă înlocuirea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară în sezonul recomandat, dar şi montarea corectă a acestora. Pentru anvelope de vară de calitate, cei interesaţi pot accesa pagina anvelomag.ro.