Cand vine vorba despre anvelope pentru camioane, avem la dispozitie o gama uriasa si aproape derutanta din care putem alege. Astfel, exista variante diverse in functie de pret, de producator, de design si de specificatii.

Inca de la prima anvelopa realizata artizanal in anii 1880 de catre Scot John Boyd Dunlop, din cauciuc presurizat umplut cu aer, pana la anvelopele din zilele noastre, cauciucurile au fost gandite, produse si apoi modificate si dezvoltate in asa fel incat sa ajunga la cele mai inalte niveluri de performanta.

Anvelopele sunt un aspect extrem de importante in eficienta, durata de viata si in performanta unui vehicul. Insa, din pacate, acesta este un fapt pe care majoritatea firmelor care detin camioane si masini grele il uita. Avem grija intotdeauna la reglementari, la taxe si impozite, la masini care se uzeaza si se invechesc, la inspectii tehnice si la multe altele dar uitam de cel mai simplu aspect: cauciucurile. Fie ca aveti o firma care opereaza cu vehicule comerciale la nivel regional, urban, la nivel national sau ca sunteti o firma care opereaza international, cauciucurile sunt extrem de importante. Ele sunt practic cele care fac legatura intre drum si masina si reusesc sa faca diferenta in ceea ce priveste mentenanta si costurile de siguranta.

Anvelopele pentru camioane care sunt uzate excesiv, sunt deteriorate sau depasesc limita recomandata de kilometri, pot cauza costuri operationale marite.

Cum se poate intampla asta? Anvelopele uzate cresc timpul de franare, mai ales pe drumuri umede sau cu gheata, exploziile pneurilor cauzeaza intarzieri insa si accidente. Cauciucurile de proasta calitate nu sunt durabile. Iata de ce este important sa alegeti intotdeauna anvelope camioane Firestone, de calitate, cu un grad foarte ridicat de performanta.

Majoritatea companiilor mici incearca sa faca economii, facand de fapt rabat la calitate si cumparand modele mai ieftine. Inainte sa va ehipati camioanele cu anvelope ieftine si proaste, incercati sa gasiti cele mai bune deal-uri de pe piata pentru cauciucurile pe care le doriti, iar de cele mai multe ori le veti gasi la EvwTires.