Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, este de-a dreptul şocat după meciul maraton jucat de eleva sa la Australian Open. Antrenorul a recunoscut că aşa ceva nu a mai văzut în viaţa lui.

Curg valuri de reacţii şi declaraţii în presa internaţională după meciul anului în tenisul feminin. Simona Halep a făcut înconjurul planetei şi a reuşit să-şi şocheze propriul antrenor.

„E probabil un meci pe care îl vezi o dată la 10 ani, nu cred că mi s-a mai întâmplat ca antrenor înainte. Cred că e mai uşor să joci un asemenea meci, decât să stai şi să-l priveşti. Ambele jucătoare au fost magnifice, a fost o mare luptă, tenisul a fost excelent. Nu am cuvinte, a fost un efort eroic pentru ambele, dar sunt foarte mândru de Simona”, a declarat antrenorul Darren Cahill.

A fost al treilea cel mai lung meci de la Australian Open ca durată  şi primul ca număr de jocuri disputate, la egalitate cu un alt meci. Partida a avut 48 de gameuri, la fel ca întâlnirea dintre americanca Chanda Rubin şi spaniola Arantxa Sanchez Vicario (6-4, 2-6, 16-14, în sferturi), care deţinea recordul la Melbourne, la simplu feminin, din 1996.

Meciul maraton dintre Halep şi Lauren Davis a durat 3 ore şi 45 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13.