Din 28 noiembrie, la Antena 1 se derulează o săptămână eveniment, șapte seri de supershow-uri, cu emoție, spectacol și o nouă experiență HD. De 23 de ani, Antena 1 e mereu aproape de telespectatorii săi, iar anul acesta sărbătoarea nu ține o zi, ci șapte.

Din 28 noiembrie, sub sloganul „Vezi ce trăiești”, Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă, cu modificări majore, atât la nivel vizual, tehnic, cât și la nivelul conceptului editorial.

Noul platou al Observatorului, întins pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați, este dotat cu tehnologie de ultimă generație, care întrunește standardele de calitate ale celor mai mari posturi de televiziune din lume. La nivel vizual, platoul va beneficia de un ecran absolut spectaculos, de 14,5 metri lungime și peste 2,5 metri înălțime, cel mai mare ecran al unui jurnal de știri din România. Pe lângă modificări tehnologice, vor exista noutăți și la nivel de grafică. Echipa de creație a Antenei Group  a realizat un pachet grafic dinamic, modern, care-i oferă telespectatoruluiun acces fără precedent la ceea ce se numește informație vizuală. Piesa centrala a noului Observator este ecranul LED de circa 30 mp. Cu un pixel-pitch de 1,9 mm, LED-ul Observatorului este unic in Romania. Format din 144 de module cu exact 8.294.400 de lampi SMD 3 în 1, acest ecran a fost furnizat de compania  Unilumin, aflată în top 3 cei mai mari producatori din lume. Decorul noului Observator este un demers scenografic unic si curajos, care va revolutiona standardele breslei.

Elementele de diferențiere ale Observatorului în contextul actual sunt story-urile de autor realizate de o echipă nouă de reporteri, producători, editori și cameramani și continuarea seriei de campanii de responsabilizare socială.

Relansarea Observatorului vine în contextul evoluției tehnologice la nivelul întregului grup media. Din 28 noiembrie, Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3 vor putea fi recepționate la standard full HD. Emisia, producția și post-producția celor 6 stații vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele și sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziționate de la cei mai mari furnizori de echipamente și soluții de broadcast din lume.

Pe 28 și 29 noiembrie, Antena 1 va difuza o ediție specială „Chefi la cuțite” cu vedete. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu primesc provocarea de a se întrece în bucătărie cu trei echipe formate de data aceasta din vedete. Echipa de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, Șerban Copoț, Andrei Aradits sau Nicolai Tand sunt doar câțiva dintre cei care toamna aceasta își vor pune la bătaie talentul culinar pentru a obține un loc într-una din echipele conduse de cei trei simpatici chefi.

Mecanismul ediției speciale este același ca în formatul cu care telespectatorii Antena 1 s-au obișnuit deja. Etapa degustării pe nevăzute va aduce în fața celor trei jurați farfurii gătite de mai multe vedete care speră să îi convingă pe aceștia că au toate atuurile pentru a intra în luptă. „Am filmat deja pentru această etapă și pot să vă spun că au fost câteva nume de vedete care m-au surprins plăcut atunci când am aflat ce gătiseră. Nu mă așteptam”, spune Cătălin Scărlătescu. La rândul lui, Sorin Bontea adaugă: „Vedetele din această ediție specială au parte de exact același scenariu prin care trec concurenții pe care îi vedeți la „Chefi la cuțite”. Vin, gătesc, se străduiesc să facă într-o oră o farfurie cu care să ne convingă, iar noi degustăm și jurizăm pe nevăzute. Apoi, cei care primesc cuțitele, întră în etapa testării și dintre aceștia ne vom alege echipele.” „A fost interesant să vedem atâtea vedete la treabă”, spune și Florin Dumitrescu. „Nu mă așteptam ca unii dintre ei chiar să găteasca, Nicolai Tand ne-a uns pe suflet cu ceva ce nu am mai mâncat de mult timp și mă bucur că am gustat în sfârșit din ceva gătit de prietenul Aradits.”

Așa se face că în etapa confruntărilor, cei trei chefi se vor întrece împreună cu echipele lor formate din două vedete. Care sunt vedetele care ajung în echipele roșie, gri și neagră, prin ce probe vor fi supuse atunci când ajung la bancul de lucru, cu ce preparate vor dori să impresioneze și, mai ales, cine va câștiga, telespectatorii află din ediția specială „Chefi la cuțite” din 28 și 29 noiembrie, la Antena 1.

Ziua de 29 noiembrie, când Antena 1 împlinește 23 de ani de la lansare, începe cu o ediție „Neatza cu Răzvan și Dani” de sărbătoare în care sunt invitate toate vedetele postului. Pe multe dintre ele telespectatorii le vor vedea în situații și contexte în care nu le-au mai văzut până acum, iar platoul de la Neatza va răsuna de muzică și voie bună.

Pe 1 Decembrie, de ziua tuturor românilor, copiii îi vor încânta pe telespectatori cu candoarea, talentul și inocența lor adunate în numere artistice dintre cele mai frumoase și surprinzătoare, într-o ediție specială Next Star, prezentată de Dan Negru. Opt vedete – Ruby, Lidia Buble, Maria Dragomiroiu, Laura Lavric, Marcel Pavel, Cătălin Moroșanu, nea Mărin și Gelu Voicu – vor face echipă cu tot atâția copii talentați care au participat la “Next Star”, într-o competiție amuzantă jurizată de Pepe, Alina Eremia, Dorian Popa și CRBL. Cele opt vedete vor fi împărțite în două tabere care se vor provoca, pe rând, la duel. Vor fi astfel patru dueluri, iar juriul va trebui să aleagă câte un câștigător pentru fiecare dintre ele, urmând ca perechile învingătoare să intre în finala serii. Competiția va fi deopotrivă distractivă și spectaculoasă, căci cele opt vedete vor trebui să facă lucruri pe care nu le fac în mod obișnuit.

Pe 2 decembrie la „X Factor”, în ediția Duelurilor, se aleg finaliștii acestui sezon. După ce pe 30 noiembrie se încheie reprezentațiile din Bootcamp cu grupa Deliei – băieții, pe 2 decembrie la „X Factor” au loc Duelurile: o seară de vineri spectaculoasă, cu show-uri atent pregătite, în care se vor alege finaliștii acestui sezon, cei care intră în Galele LIVE. Așadar, după un maraton de reprezentații muzicale și surprize oferite de concurenții din cele patru grupe de anul acesta, ediția Duelurilor aduce noi emoții și momente pline de culoare. Cine merge mai departe în Galele LIVE și pe cine mizează mentorii Horia Brenciu, Delia, Carla’s Dream și Ștefan Bănică rămâne de văzut vineri, 2 decembrie, de la 20.30.

Pe 3 decembrie, începând cu ora 20.00, Antena 1 difuzează „Te cunosc de undeva!”, show-ul celor mai spectaculoase transformări, în care invitata special a serii va fi cântăreața Silvia Dumitrescu.

Tot specială va fi și ediția „iUmor”, difuzată duminică, 4 decembrie. Începând cu ora 20.00 telespectatorii Antena 1 vor putea viziona un Top 10 al celor mai neașteptate momente cu care s-au prezentat concurenții la iUmor. După vizionarea lor se va putea trage o singură concluzie: umorul și imaginația românilor sunt infinite și nepuizabile. Cum văd acum jurații momentele respective, ce-au gândit atunci despre protagoniștii acelor numere și cu ce urmări s-au lăsat unele momente, telespectatorii vor putea afla chiar de la Delia, Cheloo și Bendeac, duminică, 4 decembrie, într-o ediție specială iUmor.