Next Star a fost trecut pe linie moartă. În ciuda audiențelor uriașe și a succesului nebun de care se bucură show-ul tv în România, Antena 1 a decis să-l ”omoare”.

O emisiune originală și de succes avea și Antena 1 și pe aia a decis să o mazilească. Cea mai de succes producție tv românească din ultimii zece ani, Next Star, este băgată în ”vacanță„ de Antena 1. Show-ul care a pus în lumina reflectoarelor sute de copii extrem de talentați, atât din România cât și din Ucraina, India, Franța sau Malta, i-a o pauză extrem de ciudată.

În loc să spună clar dacă și când se va relua emisiunea, Antena 1 dă un comunicat ciudat, ca urmare a dezvăluirilor juratei Lora, cu privire la faptul că nu se mai face show-ul în 2015.

”După ce a adus în faţa telespectatorilor sute de copii talentaţi, „Next Star” va continua să pună în lumina reflectoarelor şi să deschidă drumul spre celebritate celor mai tinere talente din ţară şi nu numai. Formatul se va regăsi în continuare în grilele de programe ale Antenei 1, în aceeaşi formulă ca şi până acum. Juriul este pregătit să descopere şi să încurajeze noi generaţii de talente, gata oricând să devină staruri veritabile ale industriei de divertisment”, precizează Antena 1 în comunicatul remis exclusivNEWS.ro.

Dana Mladin – producător general Next Star spune că: Am stabilit încă din timpul filmărilor pentru cel de-al 5-lea sezon faptul că „Next Star” urmează să ia o pauză. „Next Star” este un talent show având la bază un format original care, spre deosebire de celelalte talent show-uri cu format internaţional, a funcţionat continuu (au existat întotdeauna două sezoane pe an, atât în toamnă, cât şi în primăvară). Am mers fără oprire timp de 3 ani pentru că show-ul a fost o surpriză încă din primul sezon şi a crescut, a tot crescut, iar noi nu am vrut să oprim valurile de copii talentaţi care veneau lună de lună la castinguri. O pauză a unui proiect este întotdeauna necesară şi binevenită. În cazul nostru, aşteptăm noile generaţii de copii senzaţionali, pe care să îi aducem în faţa publicului în viitoarele sezoane Next Star. Până atunci, suntem alături unii de alţii – echipa şi protagoniştii – în noi proiecte la Antena 1.

Prima ediție Next Star a fost câștigată de Omar Arnaout, cea de-a doua de Vanessa Marzavan, sezonul cu numărul trei al concursului a fost câștigat de Rose Marie Lanciu.

Isabela Pamparău, în vârstă de 12 ani din Botoşani, a cucerit trofeul celui de-al patrulea sezon Next Star. Iar în acest an, trofeul a plecat în Ucraina la contorsionista Emily Moskalenko.

În timp ce X Factor România usucă de bani Antena 1 și are audiențe la jumătate față de Next Star, show-ul pentru copii este scos din grila de toamnă în mod inexplicabil pentru publicul telespectator.