Duminica aceasta, magia serilor de poveste continuă la Antena 1 cu animaţia “Neînfricată- Brave”. Răsplătită cu un premiu Oscar, un premiu Globul de Aur şi un premiu BAFTA, animaţia computerizată prezintă povestea încăpăţânatei prinţese Merida, fiica Regelui Fergus şi a Reginei Elinor, o arcaşă iscusită şi o fire războinică, mereu pregătită să lupte pentru ceea ce îşi doreşte.

De-a lungul timpului, acţiunile Meridei provoacă haos şi furie în întregul regat, iar aceasta ajunge să se lupte cu o puternică vrajă abătută asupra ei.

Juratul “Te cunosc de undeva!” de la Antena 1, Aurelian Temişan, este cel care i-a dat glas infatuatului Lord MacIntosh în animaţia spusă cu haz şi puternic accent scoţian, ce îi va fascina pe telespectatorii de toate vârstele, trăind alături de protagonişti o aventură de neuitat.

Printre lucrurile inedite care au atras atenţia telespectatorilor încă de la lansarea animaţiei se numără faptul că acesta este primul film Pixar bazat întru totul pe adevărul istoric, dar şi primul în al cărui prim plan se află o femeie – Merida.

Două programe software au fost dezvoltate în perioada producţiei animaţiei, dintre care unul dintre ele permitea simularea mişcării celor 1500 de fire de păr din buclele Meridei, în acelaşi timp cu mişcarile ei.

Animaţia este un tribut adresat lui Steve Jobs, atât prin numele lordului MacIntosh, des întâlnit în Scoţia, dar care totodată reprezintă şi numele unui soi de mere, dar şi prin imaginea repetată în care Merida încearcă să mănânce un măr, întreruptă fiind de către mama sa, care consideră gestul său neelegant.