Angela Gheorghiu, soprana aclamată pe marile scene internaţionale, va concerta alături de tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Eugen Kohn, spectacol transmis live din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, vineri, 15 septembrie, de la 20.30, pe TVR 1.

Aplaudată şi apreciată în toate colţurile planetei, în spectacole în care este cap de afiş, Angela Gheorghiu cântă în Piaţa Constituţiei, în faţa „publicului românesc, cel mai iubit de mine din întreaga lume”, într-un concert, în cadrul evenimentului Zilele Bucureştiului, organizat de Primăria Capitalei.

„Este fantastic să mă aflu în România în faţa publicului meu dintotdeuna. Nu voi uita niciodată de perioada studenţiei, în care publicul românesc m-a susţinut şi admirat. Publicul şi unica televiziune din România, Televiziunea Română, au făcut orice pentru a mă ajuta şi promova ca tânăr artist”, mărturiseşte superstarul internaţional. „Îmi doresc să mă întorc întotdeauna acasă, pentru a ne bucura împreună de momente magice, ce doar muzica clasică sau muzica bună este capabilă să ni le ofere!”, mai spune artista născută la Adjud, în România.

Prin transmiterea în direct a spectacolului din Piaţa Constituţiei, Televiziunea Română oferă publicului larg muzica clasică în interpretarea de excepţie a unei artiste obişnuită să joace cu casa închisă, la reprezentaţiile Angelei Gheorghiu biletele epuizându-se rapid.

Spectacolul va avea un concept modern, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video mapping. Nucleul show-ului va fi Angela Gheorghiu, inegalabila voce a operei modiale, care va încânta publicul cu arii şi duete din opere foarte cunoscute precum Tosca, Adriana Lecouvreur sau Carmen. „Va fi şi o premieră, un duet din opera Andrea Chenier, unul din cele mai frumoase şi dramatice duete de operă. Acest duet este deja înregistrat pentru noul meu album, cu marele tenor maltez Joseph Calleja”, dezvăluie Angela Gheorghiu.

Spectacolul din Piaţa Constituţiei, trasmis în direct vineri, 15 septembrie, pe TVR 1 va avea două părţi, de la 20.30 şi 21.30, în pauză, telespectatorii putând urmări interviuri cu personalităţile prezente la concert.