Angajații și angajatorii sunt sfătuiți de un avocat expert în dreptul muncii

Ce situații necesită expertiza unui avocat? Viața de zi cu zi vine cu provocările sale, iar aceste provocări pot lua forma unor probleme legale. Astfel, un specialist în dreptul penal sau dreptul muncii este convocat să ofere consultanță și asistență juridică. Ești angajat/angajator și ai parte de conflicte la locul de muncă? Acest articol te va sfătui ce să faci și cu cine să te sfătuiești.

Avocat de drept penal sau avocat expert în dreptul muncii?

Anumite situații de viață solicită intervenția unor specialiști. Fie că este vorba de doctori, profesori sau alte persoane cu un status înalt în societate. Experții sunt persoane învățate într-un anumit domeniu, care au studiat și practicat pentru a servi în folosul cetățenilor. În această categorie se găsesc și avocații.

Unele situații de viață, precum interacțiunile de la locul de muncă, au nevoie uneori de expertiza unui avocat dreptul muncii. Situațiile sunt diverse, însă cele mai des întâlnite sunt următoarele:

  1. angajații depun plângeri împotriva angajatorilor din diferite motive;
  2. angajatorii doresc încheierea contractelor de muncă ale unor angajați;
  3. se iscă apariția unei greve;
  4. angajatorii sunt asaltați de plângeri.

Un avocat expert în dreptul muncii oferă consultanță juridică ambelor părți: angajaților și angajatorilor.  Cum acționează acesta în ambele posturi?

Avocații sfătuiesc cu privire la abolirea unei greve

Un grup de angajați pot porni o grevă din diferite motive. Fie aceștia nu consideră că sunt tratați în mod corespunzător la locul de muncă, fie au salarii mici. Aceste motive pot duce la crearea unor greve care să încetinească sau să oprească activitatea unității respective pentru un timp.

În contextul acesta, avocații experți în dreptul muncii sfătuiesc angajatorii cu privire la soluții pliabile situației. Se discută cu grupul respectiv despre termenele pe care le doresc a fi îndeplinite. Se ajunge la un compromis față de ambele părți, iar disputa se rezolvă fără apelarea la sistemul judiciar.

Angajații înaintează plângeri împotriva angajatorilor

Nu doar angajații pot pricinui pagube morale angajatorilor; se întâmplă și în cealaltă direcție. Uneori, angajatorii se simt în putere și abuzează de poziția lor în unitatea în care activează. Câteva forme ale abuzurilor asupra angajaților sunt:

  • întârzierea cu plata;
  • neplata sau lipsa acordării unui spor financiar sau material pentru orele lucrate în plus;
  • condiții necorespunzătoare pentru desfășurarea activității profesionale;
  • abuz fizic, psihic sau emoțional asupra angajatorilor.

Oricare dintre aceste forme de abuz reprezintă un motiv de plângere pentru un angajat. Un avocat bun evaluează situația și oferă cele mai bune soluții pentru rezolvarea acesteia.

La rândul lor, angajatorii primesc plângeri

Situația plângerilor este privită din două perspective: din partea angajaților și din partea angajatorilor. Pe de o parte, angajații se pot simți maltratați din diferite motive. Pe de altă parte, angajatorii pot primi false plângeri pentru motive mai mult sau mai puțin legitime.

O plângere falsă sau fără o bază solidă îl poate pune în dificultate pe un angajator. Acesta nu este sigur de legimitatea acesteia și are nevoie de consultanța unui specialist. Aici intervine un specialist în dreptul muncii care să analizeze atent situația și să ofere un verdict.

Contractele de muncă sunt încheiate fără acordarea de înștiințări

O situație dificilă în care se regăsesc unii angajați este atunci când descoperă că contractele de muncă le-au fost terminate. Din punct de vedere legal, angajații trebuie înștiințați în prealabil când serviciile acestora nu mai sunt dorite într-o unitate economică.

În cazul în care angajații nu sunt înștiințați, această situație devine o problemă. Angajații pot da în judecată angajatorii. Un avocat va analiza situația și contextul în care terminarea contractului a avut loc și va oferi cele mai plauzibile soluții.

În rezumat, situațiile în care un avocat expert în dreptul muncii este convocat sunt următoarele:

Din perspectiva angajaților Din perspectiva angajatorilor
Terminarea contractelor de muncă fără ca angajații să fie înștiințați Apariția unor greve sau dispute
Plângeri cu privire la diferite forme de abuz Asaltarea cu diverse plângeri din partea angajaților

 

Buju Stanciu & Asociații: birou de avocatură

Un birou de avocatură din București care oferă consultanță juridică în dreptul muncii este Buju Stanciu & Asociații. Avocații antrenați în dreptul muncii sunt alături de angajați și angajatori pentru a rezolva disputele de la locul de muncă. Apelează și tu la ei pentru rezolvarea oricăror situații la locul tău de muncă.