Angajații din poliție, penitenciare și militarii protestează în fața Guvernului României

Luna februarie aduce în poarta Guvernului Ciucă, militarii rezervişti, poliţiştii şi angajaţii din penitenciare. Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile.

În data de 02.02.2022, ora 11:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste la București,în fața Guvernului României din Piața Victoriei.

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, cer: 

  • aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
  • actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
  • calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții organizațiile sindicale din poliție și penitenciare vor solicita întâlniri cu miniștrii de resort (Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Justiției) în vederea identificării unor potențiale soluții la revendicările sindicaliștilor.

În situația în care miniștrii de resort nu oferă garanții reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanții angajaților, președinții organizațiilor sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare, pentru a aduce la cunoștința decidenților politici revendicările angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.