Mi-am gasit greu un loc de munca, nu pentru ca eram pretentioasa, dar posturile pentru care aplicam erau deja aranjate, iar eu fiind naiva, luam totul personal.
Am trecut si printr-o simulare de examen, in conditiile in care contracandidatii mei stiau subiectele si la comunicarea rezultatelor, am avut impresia ca nu sunt buna de nimic.
De atunci am invatat o lectie importanta de viata: sa ma prezint la interviul de angajare numai cand simt ca angajatorul este serios si are nevoie de forta mea de munca, sa nu mai fiu ca „iepurele” din concursurile de atletism pentru medaliati.
Cand ti se vorbeste deschis despre conditiile de munca si esti abordat la primul popas pe site-ul angajatorului, sa stii ca au nevoie de tine si fac angajari curate, adica fara interventii.
Un anunt cinstit este cel de mai jos: angajari videochat mai ales ca vine de la unul dintre cele mai mari studiouri de profil din lume.
Cine te doreste in echipa, nu ti se adreseaza agresiv, ci incurajator.
Trebuie sa va spun ca ma aflu in permanenta cautare de venituri suplimentare, cu toate ca iau un salariu de 4500 de lei, dar imi place sa traiesc bine, sa ajut oamenii si sa ma cazez la hoteluri cu jacuzzi, piscina si micul dejun inclus, adica de la 4 stele in sus.
Am oarecare experienta cu angajatorii, mai ales ca am trecut de jumatatea vietii.
Cand ti se pun 1000 de conditii si se cer vechime, experienta si studii, cunosterea unor limbi straine, permis de conducere, angajarea ta este sub semnul intrebarii. Obtii postul numai daca esti foarte bun si nu are nimeni un nepot sau un copil de aranjat.
Este bine sa evaluezi orice cerere de forta de munca, sa nu suferi dupa aceea.
Imi aduc aminte cum am aplicat la un post in domeniul folclorului, descris pompos. Imi place domeniul si doream sa plec din institutia la care lucram.
Am cerut detalii despre post si au inceput sa imi spuna:
-ca trebuie sa organizez targuri de profil si sa particip la ele
-ca fac deplasari in tara
-ca de sarbatori se organizeaza expozitii si atunci pot ramane la serviciu mult peste program.
I-am anuntat ca nu mai particip la concurs si m-au implorat sa vin, fiindca special au dat anuntul in ziar in acest mod, sa fie concurenta mare pe acest post.
Le-am facut pe plac, fiindca am apreciat sinceritatea. Erau de condamnat intr-o singura privinta: modul de prezentare in media al postului respectiv, care chiar atragea lumea care nu stia adevarul.
Din curiozitate am intrat si pe site-ul celor care au postat anuntul referitor la angajari videochat si am stat de vorba cu operatoarea de serviciu.
A vorbit asa de frumos si m-a incurajat atat de tare, incat am avut certitudinea ca pot si eu sa fac videochat la 50 de ani.
Am intrebat daca fetele trebuie sa fie foarte frumoase si sa aiba un corp perfect si mi-a spus ca importanta este atitudinea modelelor.
Orice femeie este eligibila pentru aceasta ocupatie.
De restul, m-am informat singura. Salariul fabulos este completat de multe oportunitati si confidentialitatea poate fi decisiva.
Greu se obtin la noi salarii de mii de dolari pe luna si urmatoarele facilitati:
1. Posibilitatea cumpararii unei locuinte de lux intr-un cartier rezidential direct de la angajator, fara alte taxe si comisioane.
Angajatorul se implica direct ca salariatele sa fie fericite.
2. Masina in leasing, in aceleasi conditii avantajoase. Din salariul urias iti permiti sa le achiti pe ambele si sa iti mai si ramana bani. Iti garantez ca daca incepi la 20 de ani, la 30 de ani vei achita toate aceste bunuri, daca vei fi ambitioasa si vei avea si bani pusi bine.
3. Excursii exotice de 7 stele. Cu totii meritam astfel de iesiri, dar unii nu pleaca in vacanta nici la 50 de kilometri de casa.
Viata este asa de scurta, incat meritam ceea ce este mai bun.
4. Operatii estetice la cele mai bune clinici in rate. Nu esti multumita de o anumita parte a corpului tau? O poti imbunatati, platind in rate interventia.
5. Cumparaturi de la magazinele exclusiviste din Bucuresti, unde se gasesc rochii, pantofi si posete de firma si produse unicat.
Angajatorul plateste toate contributiile la stat, asa ca te poti baza pe vechime in munca si pe asigurarea de sanatate.
6. Conditiile de munca sunt de lux. Camerele in care lucrezi singura sunt spatioase, luminoase si curate, in plus nicaieri nu gasesti un post in care sa stai la program singura in camera sau in birou ca aici.
7. Program permisiv de lucru. Angajatele pot sa se duca la cursuri si sa obtina diplome de licenta, care vor fi foarte folositoare, cand se vor retrage de pe scena videochatului.
8. Perfectionarea cunostintelor de limbi straine si dobandirea abilitatii de a comunica persuasiv cu barbatii. Aceste abilitati de viata sunt foarte necesare tot timpul.
Nu este cazul sa te temi de prejudecati, din doua motive:
1. Site-urile sunt accesibile din strainatate si nimeni nu va sti cu ce te ocupi.
2. Nu faci nimic rau, ci flirtrezi de la distanta sau oferi consultatii psihologice. Sunt oameni care nu au cu cine vorbi, care sunt dezamagiti in dragoste si atunci au nevoie de o confidenta de departe care sa il asculte si sa il sfatuiasca.
Important este sa muncesti si sa fii independenta si iti repet ca nu te vei intalni niciodata cu clientul tau, angajatorul este serios, iar lista avantajelor lunga.