Andy Murray, numărul unu mondial și pricipal favorit la Australian Open, finalist de cinci ori la Melbourne, a fost eliminat în mod surprinzător în optimi de finală de neamțul Mischa Zverev aflat abia pe locul 50 mondial.

O nouă eliminare bombă în turneul de simplu masculin de la Australian Open 2017. Principalii doi favoriți ai competiției, finaliștii din 2016, Djokovic și Murray, au fost eliminați.

Mischa Zverev nu a început prea strălucit primul set, a fost condus cu 1-3, dar a revenit și s-a impus cu 7-5 după o oră și trei minute de joc.

A pierdut apoi setul doi cu 5-7, după ce reușise să revină în set de la 0-3. Neamțul a defilat apoi în setul trei pe care și l-a adjudecat cu 6-2, iar în setul patru a debutat cu break și s-a impus cu 6-4.

Mischa Zverev a reușit să-l învingă pe finalistul din 2016 de la Australian Open, în patru seturi scor, 7-5, 5-7, 6-2, 6-4, după trei ore și 33 de minute de joc.

Andy Murray, deținător a trei titluri de Grand Slam, și de cinci ori finalist la Australian Open pleacă acasă în optimi de finală.

zverevMischa Zverev a reușit meciul carierei care-l califică în premieră în carieră într-un sfert de finală la un turneu de Mare Slem.

În sferturi la Australian Open, Zverev va juca fie cu Roger Federer fie cu Kei Nishikori. Grație acestei calificări, neamțul urcă de azi pe locul 35 în lume, cea mai bună clasare a sa din carieră.