Andrei Ștefan Apostol a reușit marți, o victorie neașteptată în primul tur la simplu masculin în cadrul turneului ATP Challenger de la Sibiu, competiție dotată cu premii în valoare de 42,500 de euro.

Andrei Ștefan Apostol, locul 1177 ATP, ajuns pe tabloul principal de simplu masculin de la Sibiu, din postura de lucky loser, a reușit o victorie fabuloasă fix în fața celui care-l eliminase în ultima rundă a calificărilor.

La o zi distanță după ce a fost învins de Marc Giner, locul 385 ATP și principal favorit al calificărilor, Andrei Ștefan Apostol și-a luat revanșa în fața ibericului.

Dacă în calificări românul a fost executat rapid de iberic în două seturi, scor 6-1, 6-4, azi, în primul tur al tabloului principal, Apostol a jucat alt tenis.

A câștigat primul set cu 6-3, l-a cedat pe al doilea cu 1-6, dar s-a impus în mod spectaculos cu 7-5 în decisiv. Apostol putea încheia mai repede partida cu ibericul dacă la 5-3 nu își pierdea serviciul.

Este cea mai importantă victorie din carieră a românului în circuitul ATP. Grație acestei victorii românul primește 8 puncte ATP și urcă cel puțin pe locul 939 mondial.

În optimi de finală va juca fie cu Dragoș Dima fie cu Dușan Lajovic.

Victorii în primul tur la simplu masculin la Sibiu au bifat și Adrian Ungur, Victor Crivoi și Alexandru Petru Luncanu.

Miercuri vor juca în primul tur și Victor Hănescu și Vlad Victor Cornea. Sibiu Open este singurul turneu ATP Challenger care se mai organizează în România. Cele de la Timișoara, Arad și Brașov au fost anulate întrucât deținătorul licențelor, Ion Țiriac nu a mai fost interesat să le organizeze.