Pro Tv a luat o decizie radicală în cazul timișoreanului Andrei Grigoriu. Pentru că a mințit juriul spunând că a făcut 11 ani de pușcărie pentru tăinuirea unei crime, televiziunea a a decis să-l dea afară din show-ul Românii au talent.

Andrei Grigoriu a convins juriul cu o poveste emoționantă cum că din cauza tăinuirii unei crime a ajuns să facă pușcărie, a reușit să primească patru de DA și să meargă în etapa următoare la Românii au talent. Numai că în realitate lucrurile nu au stat chiar așa. Timișoreanul a fost complice la crimă și nici vorbă doar de ”tăinuire”. După ce emisiunea a fost difuzată pe 27 martie la Pro TV, presa din Timișoara a relatat pe larg faptul că Andrei a mințit cu privire la fapta pentru care era condamnat.

În urma aflării adevărului, Pro Tv a anunțat joi că l-a dat afară din show pe Andrei Grigoriu.

”După difuzarea ediției cu numărul trei “Românii au talent”, PRO TV a aflat că Andrei Grigoriu, concurent în show, a prezentat fapte și a făcut declarații false în cadrul emisiunii, precizând făptul că a fost trimis în închisoare pentru că a tăinuit o crimă comisă de prietenul său, la care el nu a fost martor. Instanța l-a condamnat de facto pentru implicarea activă în această crima sub acuzația de complicitate. Regretăm faptul că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv de concurent în acest context. Conform regulilor show-ului, juriul și gazdele emisiunii întâlnesc concurentul pentru prima dată în momentul în care acesta urcă pe scenă. Prestația a fost evaluată luând în considerare discursul înșelător prezentat de către acesta în momentul său. Ne cerem scuze pentru această situație și am decis să îl eliminăm imediat din emisiune”, precizează Pro TV într-un comunicat de presă.

Pentru 200 de euro, în 2003, Andrei Grigoriu şi prietenul său Lung Constantin i-au tăiat gâtul studentei Erika Monika Utik, în vârstă de 25 de ani, după care au abandonat-o într-o baltă de sânge.

Andrei Grigoriu avea 19 ani în 2003, acesta le-a spus anchetatorilor că, împreună cu Lungu Constantin, de 20 de ani, zis “Bebe”, au căutat-o pe Erika sub pretextul restituirii unei datorii de 200 de euro, dar ajunşi faţă în faţă i-au solicitat fetei alţi bani. Refuzul acesteia a declanşat furia celor doi. Bruscată, faţă a început să ţipe. Cei doi au încercat să o liniştească şi, pentru că nu au reuşit, în timp ce Andrei a imobilizat-o, Bebe i-a tăiat gâtul şi au abandonat-o. Tânăra a decedat, iar cei doi au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Andrei a primit 16 ani, iar Lungu Constantin a primit o pedeapsa de 22 de ani de închisoare.

Emisiunea Românii au talent cu Andrei Grigoriu a fost filmată în 2014, astfel că acesta este deja liber încă din decembrie. Judecătorii i-au acceptat eliberarea condiţionată din închisoare pentru bună purtare. Acum, Andrei este angajat că artist tatuator la un salon din Timişoara.