Andrei Grigoriu, tânărul din Timişoara care a uimit juriul la Românii au talent, cu povestea lui de viaţă, a minţit cu neruşinare în privinţa motivului pentru care a făcut 12 ani de puşcărie.

Andrei Grigoriu a minţit atât juraţii de la Românii au talent cât şi o ţară întreagă spunând că a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru tăinuire. Când în realitate, tânărul a primit cumplita pedeapsă pentru că împreună cu un prieten i-au tăiat gâtul unei tinere studente, pentru 200 de euro.

Andrei Grigoriu a uimit juriul cu talentului la desen în timp ce îşi spunea povestea emoţionantă de viaţă. Timişoreanul a desenat pe hârtie chipul sorei lui care i-a fost un susţinător necondiţionat în tot acest timp şi care îl aştepta acasă cu lacrimi în ochi.

Întrebat de juraţi de ce se afla după gratii, Andrei le-a spus pentru că a tăinuit o crimă. Numai că potrivit presei locale din Timişoara, tânărul ar fi comis crima alături de prietenul său.

Pentru 200 de euro, în 2003, Andrei Grigoriu şi prietenul său Lung Constantin i-au tăiat gâtul studentei Erika Monika Utik, în vârstă de 25 de ani, după care au abandonat-o într-o baltă de sânge.

Andrei Grigoriu avea 19 ani în 2003, acesta le-a spus anchetatorilor că, împreună cu Lungu Constantin, de 20 de ani, zis “Bebe”, au căutat-o pe Erika sub pretextul restituirii unei datorii de 200 de euro, dar ajunşi faţă în faţă i-au solicitat fetei alţi bani. Refuzul acesteia a declanşat furia celor doi. Bruscată, faţă a început să ţipe. Cei doi au încercat să o liniştească şi, pentru că nu au reuşit, în timp ce Andrei a imobilizat-o, Bebe i-a tăiat gâtul şi au abandonat-o. Tânăra a decedat, iar cei doi au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Andrei a primit 16 ani, iar Lungu Constantin a primit o pedeapsa de 22 de ani de închisoare

Emisiunea Românii au talent cu Andrei Grigoriu a fost filmată în 2014, astfel că acesta este deja liber încă din decembrie. Judecătorii i-au acceptat eliberarea condiţionată din închisoare pentru bună purtare. Acum, Andrei este angajat că artist tatuator la un salon din Timişoara.

Juraţii i-au dat patru de DA şi l-au trimis în etapa următoare a concursului Românii au talent. Însă după aflarea adevărului pentru care a fost închis, s-ar putea ca tânărul să nu treacă în semifinalele competiţiei.