Andreea Răducan  a demisionat joi, din funcţia de Preşedinte al Fedrației Române de Gimnastică, după doar doi ani şi patru luni de stat în fruntea FRG.

Fosta campioană olimpică şi mondială renunţă la şefia Federaţiei Române de Gimnastică la două luni de când echipele feminine şi masculine au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Andreea Răducan şi-a justificat demisia prin faptul că „poate nu sunt omul potrivit la conducerea Federaţiei”.

Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a făcut să consider că e nevoie de schimbare, că poate nu sunt omul potrivit la conducerea Federaţiei. Sub o formă sau alta, o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluţii. Nu sunt dispusă în continuare să-mi asum ceea ce nu se doreşte a se face în continuare, motiv pentru care am decis după şedinţa Comitetului Executiv să pun punct prezenţei mele în frunte Federaţiei Române de Gimnastică. Voi rămâne în continuare alături de gimnastica românească. Cred că şi din cauza orgoliilor foarte mari ajungem în această situaţie. Am avut discuţii corecte cu antrenorii federali. Dacă nu e timp sau nu există soluţii, eu nu pot să continui în acest ritm. Au fost doi ani destul de grei, în care am încercat atât cât am putut să dezvolt proiecte frumoase, să redau entuziasmul echipei din federaţia de gimnastică. Am venit la cârma federaţiei cu mult entuziasm, deşi ştiam că nu va fi uşor. Nu se pot întâmpla minuni peste noapte şi e nevoie de unitate, asta am susţinut atunci. Mărturisesc că ori mesajul nu a fost înţeles, ori a fost mai puţin îmbrăţişat. Ca sportivă de performanţă, vrei să faci lucrurile cât mai aproape de perfecţiune. Pe bârnă era mult mai simplu decât să rămân aici ca preşedinte al federaţiei”,a declarat Andreea Răducan, în cadrul conferinței de presă de azi.

Potrivit statutului Federaţiei Române de Gimnastică, interimatul va fi preluat de vicepresedintele Maria Fumea care va asigura conducerea Federaţiei până la următoarea Adunare Generală a FRG ce se va organiza la sfârşitul lunii februarie 2020.

Andreea Răducan, aleasă în funcţia de Preşedinte pe 4 august 2017, a susţinut înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte de la echipa feminină şi a lui Marius Urzică de la echipa masculină, ca urmare a ratării calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

România va avea doar gimnaşti calificaţi la Olimpiada din 2020, Maria Holbura la individual compus şi Marian Drăgulescu la sărituri.