Andreea Paul, consilierul economic al premierului Emil Boc, devenit peste noapte liberal, după ce soțul ei umfla evaluările terenurilor la ANRP, își bate joc de români într-un mare fel. După ce s-a apucat să se laude pe facebook că ea a programat nașterea sâmbăta, ca să nu lipsească nicio zi de la muncă, tot ea vine și spune cu nonșalanță că ne-a mințit. Și că a născut defapt lunea. Însă, pentru această minciună nerușinată trâmbițată peste tot în media, doamna Paul nu a considerat că trebuie să își ceară și scuze.

Obrazul gros cu multă nesimțire portocalie se ține. Andreea Paul, cea care în 2014 în campanie striga din toți plămânii”JOS MAFIA USL!!!”, iar mai apoi a întrat în PNL după ce liberalii făcuseră parte din USL, se apucă să mintă de una singură doar ca să se bage în seamă.

Fără să o întrebe cineva ceva, deputatul PNL, Andreea Paul a spus că ea a născut într-o zi de sâmbătă, pentru a nu pierde vreo zi de muncă.

Numai familia mea şi cu mine ştim câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică comunităţii. Pe fetiţa mea am născut-o sâmbătă, aşadar în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă”, scria Andreea Paul, într-o postare intitulată „Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!”.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care deputatul voia să atragă atenţia asupra discriminării şi necesităţii de a promova egalitatea de şanse. Ca urmare a reacţiilor extreme de critice pe care le-a stârnit, postarea a fost ştearsă de pe contul de Facebook al deputatului.

Declarația ei a stârnit un val de critici virulente în rândul opiniei publice, fapt ce a determinat-o pe liberala vopsită să revină cu precizări importante în care ne spune că defapt a născut lunea.

As vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbații și au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin. Cea mai grea bătălie pe care, noi, femeile, o avem de dus astăzi este împotriva discriminării de gen și vă dau doar câteva exemple: · România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11% doamne parlamentar față de o medie mondială de 22%; · doar o cincime din echipele guvernamentale și prezidențiale sunt de gen feminin, deși peste 55% dintre absolventii de studii superioare în România sunt femei; · doar 26% dintre firme în România încurajează revenirea femeilor la muncă după naștere. Diferențele de mentalitate între societățile dezvoltate, unde femeile au șanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaților, și România marchează cam trei decenii de involuție. Imi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine și să atrag atenția că nu mai putem continua așa”, a precizat Andreea Paul.

Însă după această minciună sfruntată cu nașterea sâmbăta ca să nu piardă nicio zi de muncă, Andreea Paul nu a considerat că e cazul să-și ceară și niște scuze publice. Probabil că doamna are nevoie de un ajutor profesional din partea unui cadru medical specializat în astfel de comportamente. Poate o ajută cineva.