Andreea Mitu și Patricia Maria Țig s-au calificat sâmbătă seară, pentru prima dată în carieră, în finala de dublu a turneului WTA de tenis BRD Bucharest Open, desfășurat în perioada 13-19 la Arenele BNR. 

Posesoare ale unui wild card pentru tabloul de dublu, Andreea Mitu și Patricia Țig au reușit să le elimine în semifinale Raluca Olaru și Anna Tatishvili, favorite numărul trei la București.

Mitu și Țig au câștigat primul set cu 7-5, apoi l-au pierdut pe al doilea cu 4-6. Astfel că s-a ajuns la super tie-break pentru a se decide echipa care merge în finală.

În super tie-break, Andreea Mitu și  Patricia Maria Țig au fost mai agresive în joc și s-au impus cu 10-5. Româncele și-au adjudecat victoria după o oră și 46 de minute de joc.

Este prima dată când Andreea Mitu face pereche la dublu cu Patricia Țig. Iar pentru Patricia este prima finală WTA din carieră pe care o joacă.

În finală vor juca cu perechea formată din Oksana Kalashnikova și Demi Schuurs. Calificarea în finală la dublu le asigură româncelor câte 180 puncte WTA și un cec în valoare de 6400 dolari. Iar dacă se vor impune duminică, în finală, Mitu și Țig vor împărți cecul în valoare de 12,300 dolari și vor primi fiecare câte 280 puncte WTA.

În 2014, proba de dublu feminin de la BRD Bucharest Open a fost câștigată de româncele Alexandra Cadanțu și Elena Bogdan.